Eenvoudige overwinning voor VVA Achterberg: 0-3

04-11-2018

Zaterdag 3 november speelde VVA Achterberg de altijd lastige uitwedstrijd tegen Musketiers uit Elst. De laatste 2 edities waren beiden in een gelijkspel geëindigd, dus VVA Achterberg was gewaarschuwd. Dit keer was VVA Achterberg echter heer en meester en nam het eenvoudig 3 punten mee naar Achterberg. Enige minpunt was, dat VVA Achterberg verzuimde meer doelpunten te maken.

Onder een heerlijk herfstzonnetje kwam VVA Achterberg voortvarend uit de startblokken en kwam het na enkele minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van centrale verdediger Robert van der Tier, die een hoekschop van Ilias Abba beheerst binnenschoot. Het talrijke Achterbergse publiek ging er eens goed voor zitten, want het kon wel eens een mooie voetbalmiddag worden. Het eerste half uur speelde VVA Achterberg de thuisploeg van de mat. Goed positiespel en een hoog baltempo leverde talrijke kansen op, maar het duurde tot de 29e minuut voordat Wesley van Merkestein de 0-2 liet aantekenen op aangeven van Toine Korthouwer. Hierna daalde het spelniveau al bleef VVA Achterberg de wedstrijd controleren.

In de 2e helft werd het spel er niet beter op. Musketiers kon niet en VVA Achterberg speelde te plichtmatig. Te laag baltempo, verkeerde keuzes en te weinig overtuiging leverde slechts 1 doelpunt op in de 2e helft. In de 57e minuut was het Dwight Keeldar die een voorzet van Toine Korthouwer achter keeper Peterman schoot. Diezelfde Dwight Keeldar poeierde nog een keer een vrije trap tegen de lat, maar dat was het wel in de 2e helft.

Door het verrassende gelijke spel van koploper Vriendenschaar tegen laagvlieger Uchta houdt VVA Achterberg uitzicht op de 1e periodetitel. Voorwaarts, VVA Achterberg en Lienden hebben alle 3 18 punten uit 7 wedstrijden, maar Voorwaarts heeft een beter doelgemiddelde. Volgende week is er geen competitieprogramma, maar op zaterdag 17 november speelt VVA Achterberg de thuiswedstrijd tegen DVSA. Op diezelfde dag speelt Voorwaarts thuis tegen Lienden. Als Voorwaarts niet wint en VVA Achterberg wel, dan is VVA Achterberg winnaar van de 1e periode.