VVA Achterberg - FC Driebergen 2-1

04-09-2017

Voor VVA Achterberg stond er een bekerwedstrijd tegen 3e klasser FC Driebergen op het programma. Trainer Jan Jaap van der Poel moest flink puzzelen voor deze eerste officiële wedstrijd. Vanwege vier geschorste spelers en een handvol geblesseerden stond er een piepjong elftal met enkele 21-jarigen als oudste spelers.

De jonkies deden het prima tegen de ervaren en fysiek sterke tegenstander. De eerste helft was gelijk opgaand maar zonder doelpunten. De tweede helft startte VVA prima met in de 50e minuut een prachtig doelpunt van Tijmen van der Kolk. Het eerste doelpunt voor de lange aanvaller die overkwam van SVHA uit Andelst.

Enkele minuten viel uit een corner ook de 2-0 door jeugdspeler Tim van Roekel die scoorde bij zijn debuut. VVA Achterberg bleef goed overeind in de 2e helft, maar verzuimde de 3-0 te maken. Hoewel Driebergen vlak voor tijd nog de 2-1 binnen schoot, kwamen de Achterbergers niet meer in de problemen.

Een degelijke en goede overwinning met 2-1 tegen een sterke tegenstander geeft vertrouwen. Naast de al genoemde doelpuntenmakers ook nog complimenten voor de jonge Achterbergers Jarwin van Laar en Desley de Kievit die een prima wedstrijd speelden en op de deur kloppen van de A-selectie.