GVC Wageningen - VVA Achterberg 0-3

02-10-2016

Na het eerste puntverlies bij Musketiers in Elst stond er vandaag opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Op Sportpark De Bongerd in Wageningen was studentenvereniging GVC de tegenstander. Hoewel GCV nog puntloos was, toch een tegenstander om rekening mee te houden. En dat bleek ook wel, GVC toonde zich een waardig tegenstander en hoewel de overwinning terecht was, gaf de uitslag van 0-3 een enigszins geflatteerd beeld.

In de voorbespreking wees trainer Jan Jaap van der Poel op het belang van deze wedstrijd. Dit zijn de wedstrijden waar punten gehaald moeten worden. Geen excuus over de spelers die ontbreken, de spelers die er wel zijn moeten het gewoon doen. GVC is een club waar veel (buitenlandse studenten) later aansluiten en die dan kan verrassen.

Met Peter Pater in de basis op rechtsbuiten voor Marwan van Heugten startte VVA goed wat binnen enkele minuten al resulteerde in een doelpunt. Deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. GVC nam daarna het inititief en creëerde met verzorgd voetbal twee goede kansen, één bal viel op de lat en de andere open kans werd zwak ingeschoten en goed gepareerd door doelman Nick van der Linden. VVA kwam hier goed weg.

Halverwege de eerste helft kwam VVA op voorsprong door een prima goal van Peter op 't Hof. 0-1 was ook de ruststand. Na rust bleef Toine Korthouwer achter in de kleedkamer met een vervelende enkelblessure, zijn vervanger was Patrick van der Laan.

In de tweede helft was er sprake van een open wedstrijd, met opnieuw GVC wat goed bleef voetballen en aandrong richting het VVA doel. In de 70e minuut leek de gelijkmaker te vallen, een harde vrije trap van GVC aanvoerder en uitblinker Ruben Guyker werd door Nick van der Linden losgelaten en ingetikt door een Wageningse teen. Deze speler stond echter buitenspel toen werd geschoten. Terecht afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Grupstra.

Waar VVA de eerste wedstrijden naliet te profiteren van de ruimte, deed het dit deze keer wel. De prima ingevallen Marwan van Heugten kwam een paar keer goed door en zijn voorzetten resulteerden in de 0-2 door Rodney Veenhof en de 0-3 door opnieuw Peter van 't Hof.

Omdat Candia - de grote favoriet in deze competitie - thuis verrassend verloor van Veenendaal staat VVA Achterberg met 13 punten uit 5 wedstrijden zelfs op de gedeelde eerste plaats in de 4e klasse H. Dit is natuurlijk boven alle verwachtingen, zeker gezien alle blessures. Echt overtuigend is het allemaal nog niet, wel degelijk. De wedstrijden tegen de favorieten zoals Candia, Veenendaal, Echteld, Fortissimo en misschien zelfs wel DVSA staan allemaal nog op de agenda. Dan zal blijken waar de Achterbergers echt staan.

Het gaat een leuke competitie worden met niet alleen alle derby's, maar inmiddels is wel duidelijk dat de krachtsverschillen niet heel groot zijn en dat er wekelijks geknokt moet worden voor de punten.

Voorlopig maar even genieten van de stand en rustig naar de volgende wedstrijd toewerken. Komende zaterdag 8 oktober komt het zaterdagteam van Lienden op bezoek in Achterberg. Aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Tim van Ginkel, Niels Roelofsen, Toine Korthouwer, (45. Patrick vd Laan), Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Quincy Diepeveen, Joris Haver (65. Marwan van Heugten) Peter op 't Hof, Peter Pater, Rodney Veenhof.