VVA verliest bekerderby van Candia

04-09-2018

Op Sportpark De Meent stond de wedstrijd tussen 4e klasser VVA Achterberg en 3e klasser Candia β€˜66 op het programma. Een mooie derby waarbij Candia met een 1-2 zege er uiteindelijk met de winst vandoor ging.

VVA wat diverse spelers miste, kwam goed uit de startblokken en had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen na een goede actie van Tymen vd Kolk. Hij stuitte echter op doelman Jesse Kok. Het eerste kwartier ging vervolgens gelijk op, met iets meer balbezit voor VVA. In de 18e minuut kwam Candia er voor het eerst goed uit, wat direct de 0-1 opleverde door Tijmen Bos. Niet veel later scoorde de jonge Lars Kruze uit een goede omschakeling de 0-2 voor Candia. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft een ander en beter VVA die de jonge ploeg van trainer Pieter van de Grift vanaf het begin onder druk zette. Invaller Marwan van Heugten kwam een paar keer gevaarlijk door, maar kon zich niet belonen met een treffer. Het was wachten was op de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk pas in de 77e minuut door een andere invaller Ilias Abba die een foutje in de verdediging van Candia afstrafte. Het laatste kwartier ging VVA op jacht naar de gelijkmaker. Candia hield echter goed stand en sleepte de overwinning relatief eenvoudig binnen.

Hoewel voor beide ploegen de beker niet heel belangrijk is, geeft een overwinning in de derby een goed gevoel. Candia heeft het verlies in de Rhenen Cup rechtgezet en lijkt klaar voor de competitie.

VVA speelt wisselvallig, trainer Kees van Rijswijk heeft nog een paar weken nodig om tot de ideale opstelling te komen.

As dinsdag 4 september om 20:00 uur speelt VVA een oefenwedstrijd tegen Zeist op het eigen Sportpark De Meent. Volgende week wordt er gebekerd uit bij Austerlitz.