Spectaculair gelijkspel topper VVA Achterberg tegen Vriendenschaar

25-03-2019

Op Sportpark De Meent stond de absolute topper tussen de twee kampioenskandidaten VVA Achterberg en Vriendenschaar op het programma. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd gelijk in punten met een beter doelsaldo voor de ploeg uit Culemborg. VVA wilde revanche voor de verloren uitwedstrijd enkele weken geleden, ook Vriendenschaar ging voor de winst. Het werd een spectaculaire wedstrijd waarbij er uiteindelijk 2-2 als eindstand op het scorebord stond.

Beide ploegen begonnen vol gas aan de wedstrijd, met het doel elkaar vast te zetten. Dat lukte VVA beter dan de gasten, de Achterbergers begonnen goed aan de wedstrijd en waren in de eerste fase duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde gelijk al in een paar mogelijkheden, maar in de 14e minuut was het Dwight Keeldar die de bal goed binnenschoot na een prima assist van Marwan van Heugten. Na de 1-0 kwam Vriendenschaar wat beter in de wedstrijd en golfde het spel meer op en neer. VVA kreeg kansen, het was de doelman van Vriendenschaar die met een paar goede reddingen de 2-0 voorkwam. In de 25e minuut kwam Vriendenschaar heel gelukkig op 1-1. Een voorzet vanaf rechts werd niet al te hard ingekopt door spits Joram Misbeek van Vriendenschaar, VVA doelman Nick van der Linden liet de bal echter los, en kreeg ook daarna de bal niet onder controle, waarna de bal werd binnen gewerkt in de kluts. Hoewel het duel binnen het 5-metergebied plaatsvond, zag de prima leidende scheidsrechter Vink er geen overtreding in. VVA was even compleet van slag door dit onverwachte en onnodige tegendoelpunt en had geluk dat het niet gelijk 1-2 werd. De paal bracht redding. Bij VVA viel de goed spelende aanvaller Marwan van Heugten na 35 miunuten uit met een blessure. In het resttand van de 1e helft werd niet meer gescoord, met een 1-1 stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft was het Vriendenschaar wat sterker van start ging dan VVA. De Culemborgers kregen gelijk een paar goede kansen, maar het was Nick van der Linden die met een paar prima reddingen zijn doel schoon hield. Tot de 7e minuut na rust Vriendenschaar toch op een 1-2 voorsprong kwam door de gevaarlijke Anass Jijih die een rebound binnen schoot. Vriendenschaar verhoogde het tempo en probeerde door te drukken, VVA kwam er steeds moeilijker uit. In de 66e minuut leek de wedstrijd beslist toen Nick van der Linden met een wilde actie een aanvaller van Vriendenschaar onderuit haalde binnen zijn strafschopgebied. Terechte penalty én een rode kaart voor de VVA doelman. Veldspeler Yat Win Law werd gewisseld voor de 17 jarige doelman Wilco Verwoerd die de held van de dag zou worden. Eerst stopte hij de strafschop door de goede hoek te kiezen, vervolgens keerde hij op prachtige wijze de rebound en hield VVA hiermee in de wedstrijd. Met 10 man pakte VVA de draad weer op, waarna het binnen 5 minuten zelfs op 2-2 kwam nadat een getergde Wesley Rocourt een vrije trap van ruim 25 meter snoeihard en onhoudbaar binnen schoot. Met nog 20 minuten te gaan lag alles weer open. Vriendenschaar herpakte zich na de domper weer prima, en ging vol voor de overwinning. VVA kwam er vrijwel niet meer uit en speelde met alle energie die ze nog hadden de wedstrijd uit. Wilco Verwoerd pakte nog enkele prima ballen en was niet te passeren. Na een ongemeen spannende slotfade floot scheidsrechter Vink na bijna 95 minuten af met een 2-2 eindstand. Vriendenschaar blijft – toch enigszins teleurgesteld – koploper, maar alleen op basis van doelsaldo. Dit telt dit jaar voor het eerst mee voor het kampioenschap. VVA Achterberg stapt als morele winnaar van het veld na de ongekende ontsnapping. Er zijn nog 7 competitiewedstrijden te spelen, waarbij beide ploegen nog meerdere keren serieus aan de bak moeten. Alles is nog mogelijk en het lijkt tot het eind spannend te blijven.

Komende week staat voor VVA alweer een pittige uitwedstrijd op het programma bij DVSA in Amerongen. Aanvang 14:30 uur op Sportpark De Burgwal.