Is het de vloek van de 2e ronde??

12-12-2018

Het begon allemaal in het seizoen 2016/2017 in Doorn.
Het was een doordeweekse wedstrijd wat laat in de avond plaats vond (19:00). We speelden tegen ‘Dev Doorn’ F1 uitkomend hoofdklasse en wij als VVA Achterberg F1 zaten toen der tijd in de 2e klasse. Maar op de manier van spelen zou je nooit zeggen dat wij 2e klasse speelden. Het was een prachtige wedstrijd van beide kanten. Zij waren goed maar VVA deed niet onder, zeker niet want wij kwamen twee keer op voorsprong
totdat ene moment.... is het een vloek?

Een van onze spelers kreeg de bal op het middenveld, hij maakte een beweging en kreeg toen een trap van de tegenstander. De Scheidsrechter stopte zijn fluit in zijn mond en was van plan om ons een vrije trap mee
te geven maar zag toen vanuit zijn ooghoeken dat de spits van Dev Doorn 1 op 1 stond tegen onze keeper. Hij besloot om het spel door te laten gaan in het nadeel voor ons Vva en daaruit viel ook gelijk een doelpunt voor ‘De Elf Vrienden’ de club uit Doorn. Vol verbazing stonden Jan en Baby daar. Zij konden het niet geloven. Zij die altijd netjes zijn vanwege hun voorbeeldfunctie konden het niet laten om er wat van te zeggen. Jan was woedend en wat was ik blij dat wij op dat moment niet in Achterberg waren, want anders kwamen de kickboks handschoenen van Jan uit de kast. Daarna kwam de scheidsrechter met zijn uitleg dat het een voordeel was. De hele staf en de supporters van VVA vroegen zich af voor wie het een voordeel was, want VVA had de bal niet meer en onze speler lag met veel pijn op de grasmat.

Het was niet onze geluksdag. De tegenstanders stonden te juichen en wij hadden huilende kinderen. Niet omdat ze hadden verloren, nee maar omdat de scheidsrechter partijdig tegen VVA Achterberg was. In de kleedkamer was het dan ook stil maar dan ook muisstil. Normaal gesproken is het altijd feest in de kleedkamer, maar dit keer niet want het was over voor ons. De 2e ronde werd ons eindstation .

Seizoen 2017/2018 2e ronde tegen VRC JO-11-1 uit Veenendaal
Het seizoen waar alles meezat, we wisten niet meer wat verliezen was. Dat vonden wij best knap dat de tweedejaars F spelers zich staande hield in de E competitie. In de competitie wonnen wij van VRC na een achterstand van 3:0 met 4:7 en nu was VRC ook onze tegenstander in de 2e ronde van het KNVB Beker toernooi. Dit keer speelden wij thuis. Onze jongens waren blij want een onsportieve scheidsrechter kennen zij niet daar in Achterberg. Het is een sportieve club dat eerlijk wint en ook eerlijk verliest!! Het werd een spannende wedstrijd. Na de reguliere speeltijd eindigde de wedstrijd in een gelijke stand 5:5 iedereen keek elkaar aan en vroeg zich af of ze nu de wedstrijd moesten verlengen? Maar bij de pupillen gaan ze gelijk door naar de penaltyreeks. Onze jongens wisten het zeker dat zij zouden winnen maar toen was het weer daar... de vloek van de 2e ronde. Onze laatste penalty knalde vol tegen de paal, wij dachten gelijk aan de vloek van de tweede ronde die ons in onze vertrouwde omgeving is komen bezoeken . Ja hoor VRC JO11 maakt de winnende penalty. Wij waren dichtbij maar toch weer met niks achtergebleven.

Nu gaan we weer een beker wedstrijd spelen in de 2e ronde, dit keer spelen wij een uitwedstrijd tegen de club uit Amersfoort genaamd CJVV JO-11-1. Wij als team zijn bang om voor de 3e keer uitgeschakeld te worden in de 2e ronde. Dit keer willen wij de vloek van de 2e ronde verbreken, hierbij hebben wij jullie hulp nodig. Levi, Jelle, Rick, Dinand, Niek, Huib, Sacha, Jari, Bjurn, Tinashe, Wesley, Jan en Baby.

Wij als team nodigen hierbij alle inwoners van Achterberg en Rhenen uit om samen met ons de vloek van de 2e ronde te verbreken en samen met jullie de 3e ronde halen.

Zaterdag 15 December
Om 9:00 uur
Gasthuislaan 70
3817 EP Amersfoort.

Met vriendelijke groet ,

Baby Ntotila Kanama

Meer nieuws
Overzicht