6-2 overwinning voor VVA Achterberg

14-05-2018

In Achterberg speelde VVA een thuiswedstrijd tegen SVF uit Cothen, de nr 9 op de ranglijst. VVA ging voortvarend van start. Binnen 10 minuten stond VVA met 2-0 voor. De eerste door een goede actie van Tymej van de Kolk die na zijn knieblessure voor het eerst weer een basisplaats had, de tweede door Dennis Veer die binnen kopte. Het overwicht was groot en een grote uitslag leek in het verschiet. Het was echter SVF dat terug kwam in de wedstrijd en in de 15e minuut onverwacht de 1-2 scoorde na slordig balverlies op het middenveld bij de Achterbergers.

Het spelniveau zakte ver terug en uitgezonderd een paar kleine kansjes voor VVA was er weinig te beleven. 2-1 was de ruststand.

In de 2e helft was het beeld in het eerste kwartier nog steeds gelijk. Trainer Jan Jaap van der Poel probeerde met wissels een impuls te geven. Dat lukte prima. Uit een hoekschop van invaller Samir Moshi schoot Tim van Ginkel de 1-3 binnen. De volgende invaller Marwan van Heugten scoorde de 4-1. De wedstrijd werd weer opener en leuker. Nadat SVF nog de 2-4 scoorde liep VVA in het laatste kwartier uit naar 2-6. Opnieuw Dennis Veer kopte de 2-5 binnen uit een goede corner van Samir Moshi. De 6-2 was voor invaller Patrick van der Laan die goed afrondde na een prachtige dribbel en assist van aanvoerder Wesley Rocourt.

Een mooie beloning voor Van der Laan die ruim een jaar buitenspel stond na een zware knieblessure. Het leverde hem de bloemen van De Wildernis Man-off-the-Match op.

Met deze overwinning schuiven de Achterbergers op naar de 3e plaats op de ranglijst en heeft VVA nacompetitie nog volledig in eigen hand. Het is echter ongemeen spannend. Nog 5 ploegen strijden om 3 nacompetitie plaatsen. VVA speelt volgende week eerst uit bij directe concurrent DVSA, waarna op 26 mei de laatste wedstrijd thuis tegen Musketiers op het programma staat. Alleen 2x winst garandeert nacompetitie. Bij puntverlies is het niet meer in eigen hand. Twee finales dus met kans op een mooi toetje...