VVA en VRC in evenwicht

10-12-2023

Zaterdag 9 december ’23 stond de 3e regioderby op het programma en na Valleivogels en de Merino’s kwam nu het Veenendaalse VRC op bezoek. Het werd geen hoogstaande wedstrijd en aan het einde van de rit werden de punten broederlijk verdeeld.

Op deze druilerige dag en ondanks het regenachtige weer, hadden toch veel supporters van beide kampen de weg naar sportpark “De Meent” gevonden, maar de supporters werden niet getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd. In de eerste helft hadden de gasten uit Veenendaal het meeste balbezit en hadden ze een licht overwicht. Keeper Wilco Verwoerd moest een tweetal keren handelend optreden en aan de andere kant was VVA een keer gevaarlijk bij een corner. VRC scoorde nog wel net voor de rust, maar de prima leidende scheidsrechter Rob Wassink uit Hoofddorp keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de rust kwam VRC scherper uit de kleedkamer en wist meteen na rust via Sam Schoeman een 1-0 voorsprong te nemen. Het spelbeeld in de 2e helft veranderde, want nu had VVA meer balbezit en drong het VRC naar achteren. Dit resulteerde niet in veel kansen, maar toch wist VVA de gelijkmaker te scoren. Tien minuten voor tijd wist Nick ter Burg met een afstandsschot keeper Jeroen Vrolijk te verschalken.

Een terechte puntendeling gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd. VVA Achterberg sluit de 1e competitiehelft af op een 8e plek en heeft uit 10 wedstrijden 15 punten behaald en heeft bewezen om prima mee te kunnen voetballen in de 2e klasse. De komende weken wordt er wat gas teruggenomen en kunnen de blessures en pijntjes genezen en herstellen, zodat vanaf januari ’24 weer volle bak gestart kan worden aan het vervolg van de competitie.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen, Luuk Bender, Mike Jansen, Bjorn Looijen (61e Wail Kada), Giovanni Scharrenberg, Nick ter Burg, Gijs van Roekel, Tarik el Khoulati (39e Joris Kuipers), Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein.

De wedstrijd tegen VRC was de laatste wedstrijd in het kalenderjaar 2023. Op donderdag 4 januari ’24 start VVA met de voorbereidingen op de 2e seizoenshelft. Op 6 januari ’24 wordt er getraind en op zaterdag 13 januari ’24 speelt VVA een oefenwedstrijd tegen DFS uit Opheusden. De aanvangstijd op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.