VVA naar volgende ronde in nacompetitie

03-06-2019

Op eigen veld speelde VVA Achterberg thuis tegen Odijk in de 1e ronde van de nacompetitie. De Odijkers waren sinds 30 maart nog ongeslagen en dus in de ‘winning mood’. VVA was echter een maatje te groot voor Odijk, de uitslag van 2-1 was meer dan verdiend.

In de 1e minuut kreeg de jonge VVA spits Robin van Hunnik al een grote kopkans voor een vroege voorsprong. Ook in de volgende 20 minuten was VVA heer en meester, maar bleven doelpunten nog uit. Een schitterende volley van Ilias Abba werd nog geblokt. Tot in de 23e minuut een overduidelijke handbal werd bestraft met een penalty. Een koud kunstje voor Wesley Rocourt. 10 minuten later viel een prima genomen corner van Yat Win Law door een eigen speler binnen. Ondanks de 2-0 ging Odijk niet bij de pakken neerzitten. Via vaak de kortste route direct naar de goal. probeerde Odijk kansen te creëeren. Dit lukte niet echt, op één moment na vlak voor rust. Een goede voorzet werd beheerst binnen gekopt door de gevaarlijke aanvaller Gijsbertsen. Met 2-1 gingen de ploegen de rust in.

Ook in de 2e helft was VVA de bovenliggende ploeg. Het was opnieuw Robin van Hunnik die een goede kopkans kreeg, maar de bal net niet kon drukken. Evenals in de 1e helft leek een cornerbal binnen te vallen achter de kleine maar prima keepende doelman van Odijk. Nadat de scheidsrechter eerst een doelpunt gaf, kwam hij hier op terug en gaf een vrije trap aan Odijk. Omdat de 3-1 niet viel, bleef het nog spannend tot de laatste minuut. Toch kon Odijk niet echt gevaarlijk meer worden en vierde VVA de terechte overwinning. Hiermee is de 1e wedstrijd van als het goed is drie finales binnen. De volgende zal thuis tegen goede bekende Voorwaarts zijn, een sterke ploeg die in dezelfde competitie als VVA de 1e periode binnensleepte.

Wederom een thuiswedstrijd voor VVA Achterberg. As zaterdag 8 juni om 14:30 uur op Sportpark De Meent.