Ede Victoria en VVA Achterberg eindigt in 0-0

11-02-2018

In Ede stond de wedstrijd tussen Victoria en VVA Achterberg op het programma. Een belangrijke wedstrijd tussen de nummers 3 en 4 in de 4e klasse H. Het was een wedstrijd met veel kansen aan beide kanten waardoor de 0-0 eindstand uiteindelijk verrassend mag worden genoemd.

In de eerste helft was VVA de bovenliggende partij. Al na een paar minuten kreeg Mark van Ruiswijk een goede mogelijkheid bij de 2e paal op een voorzet van Marwan van Heugten. Zijn inzet mistte scherpte. Na enkele goede schietkansen voor Leroy Rocourt en Marwan van Heugten leek VVA na 30 minuten op voorsprong te komen door een afgezwaaide voorzet van Leroy Rocourt. De bal ketste echter via de binnenkant van de paal weer het veld in. Enkele minuten later kreeg Ede Victoria een grote kans. Uit de omschakeling liftte Roderick Coleridge de bal over VVA doelman Wilco Verwoerd op de lat.

Vlak voor rust kreeg VVA enkele opgelegde kansen. Uit een cornerbal tikte Marwan van eugten de bal van dichtbij op de paal, in het vervolg van de aanval kopte Tim van Ginkel een 100% kans over. Op slag van rust schoof Mark van Ruiswijk een opgelegde kans net naast.

In de 2e helft kwam Victoria sterker uit de kleedkamer. Echt grote kansen kregen beide ploegen niet meer, Victoria was wat dreigender. Het grootste gevaar kwam van een vrije trap in de 60e minuut. De 16-jarige VVA doelman Wilco Verwoerd zag de bal op de lat terecht komen. In de laatste minuten gingen beide ploegen nog voor de overwinning en kwam er wat ruimte. Ede Victoria kwam vlak voor tijd nog het dichtst bij de overwinning maar speelde het slecht uit.

Hoewel VVA het meeste recht op de overwinning had gezien de kansen, is het gelijke spel per saldo een terechte uitslag te noemen. Beide ploegen zullen het gelijkspel als puntverlies zien omdat koploper DEV geen fout maakte. Nummer 2 Lienden verloor thuis verrassend van Wageningen waardoor de strijd om de 2e plaats nog volledig open ligt.

Komende week opnieuw een topper voor VVA Achterberg thuis tegen FC Lienden. Aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent.