VVA Achterberg – FC Lienden 2-2

10-10-2016

Als trotse (mede)koploper ontving VVA Achterberg op een zonnig Sportpark De Meent F.C. Lienden uit Lienden. Onder leiding van trainer Grimbert van Blijderveen kwam Lienden met gezonde ambities naar Achterberg. Lienden speelde fris en verzorgd voetbal en zette VVA al vroeg vast. Lienden was veel beter dan VVA en kwam op een verdiende 2-0 voorsprong. VVA mocht van geluk spreken dat het hier bij bleef. In de tweede helft was VVA de bovenliggende partij, met de 2-2 eindstand konden beide partijen goed leven.

Met Dennis van Garderen in de basis voor de geblesseerde Toine Korthouwer en Patrick van der Laan als laatste man startte VVA moeizaam. Veel slordigheden en onnauwkeurige ballen leiden tot balverlies, ook werden teveel duels verloren. Dat was voor een groot deel de verdienste van Lienden dat prima speelde. Verdedigend stond het goed bij Lienden, aanvallend is er veel creativiteit. VVA kwam er niet aan te pas. Lienden kwam dan ook verdiend op voorsprong na een goed afgemaakt doelpunt van Colin Houth. Niet veel later maakte Rik Elings er 2-0 van met een schitterende knal waarmee hij VVA doelman Nick van der Linden kansloos liet. Lienden verzuimde om voor rust de wedstrijd al te beslissen, waardoor het 2-0 bleef. Het klokje van de wat rommelig fluitende scheidsrechter was in de war, zonder reden liet hij maar liefst 7 minuten doorspelen. Dit was in het voordeel van VVA Achterberg, want op slag van rust scoorde Peter Pater uit het niets de aansluitingstreffer.

In de 2e helft was er een beter VVA. Lienden kon het druk zetten niet meer volhouden en VVA voetbalde zich er makkelijker onderuit. Opnieuw een beslissing van de scheidsrechter hielp VVA aan de 2-2. Het hanteren van de 6-seconden regel voor de keeper zie je niet vaak meer, maar de indirecte vrije trap werd in de rebound door opnieuw Peter Pater binnen gewerkt. Het laatste kwartier drong VVA aan en kreeg het ook nog wel enkele goede kansen. Het bleef echter bij 2-2. Een meer dan verdiende eindstand waarbij de complimenten zijn voor F.C. Lienden. Anders dan de stand op de ranglijst doet vermoeden tot op heden de veruit het best voetballende ploeg die VVA heeft getroffen.

Man van de wedstrijd was vandaag Quincy Diepeveen, die vooral in de 2e helft heerste op het middenveld. Peter Pater was ongelukkig in zijn acties, maar scoorde wel twee keer. Goed voor het zelfvertrouwen. Hoewel VVA Achterberg nog steeds ongeslagen is, zakt het door het puntverlies terug naar de 5e plaats. Nog steeds een prima resultaat voor het vrijwel nieuwe team. Zeker gezien alle blessures. Naast de langgeblesseerden Mark van Ruiswijk en Renaldo van den Brink, zijn ook basiskrachten Toine Korthouwer en Yat Win Law voor langere tijd uitgeschakeld. Donny Snijders is op de weg terug en heeft de eerste minuten alweer gemaakt in het 2e. Ook Dennis Veer traint al weer voorzichtig mee. Komend weekend staat de zware uitwedstrijd in en tegen Veenendaal op het programma. Veenendaal haalde dit weekend uit door met maar liefst 10-2 van Ede Victoria te winnen.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Tim van Ginkel, Niels Roelofsen (80. Joris Haver), Patrick vd Laan, Niels Homburg, Dennis van Garderen, Thijs Elenbaas, Quincy Diepeveen, Peter op ’t Hof (65. Marwan van Heugten), Peter Pater, Rodney Veenhof