VVA verliest laatste bekerwedstrijd bij CJVV ruim

17-09-2018

In Amersfoort stond voor VVA Achterberg de laatste bekerwedstrijd tegen het ongeslagen CJVV op het programma. Een mooie graadmeter voor de Achterbergers tegen deze sterke tegenstander. Het werd echter een forse 5-1 nederlaag waarbij voor trainer Kees van Rijswijk nog werk aan de winkel is.

VVA begon fel en sterk aan de wedstrijd wat direct in de 1e minuut al resulteerde in een grote kans voor Marwan van Heugten die eindigde op de paal. De 1e 15 minuten gingen gelijk op, daarna begon CJVV licht de overhand te krijgen. Balverlies en niet meeverdedigen vanuit de voorhoede werd in de 20e minuut afgestraft door de Amersfoortsers. Een mooie steekbal door het centrum werd teruggetrokken vanaf de achterlijn en ongelukkig in eigen doel gewerkt door Jeroen Hovestad.

Tot aan de rust bleef het verder zonder grote kansen. Wel ranselde VVA doelman een vrije trap prachtig uit de kruising.

In de 2e helft beleefde VVA een dramatisch begin. In een periode van ruim 15 minuten liep CJVV uit naar 0-5. Zorgelijk was het gemak waarmee de doelpunten vielen en het grote verschil in scherpte ten opzichte van het begin van de wedstrijd. Complimenten voor CJVV voor de efficiënte manier van afmaken. In de laatste fase herstelde VVA zich enigszins en nam CJVV iets gas terug. Vlak voor tijd scoorde Wesley van Merkestein de 1-5 na een prachtige aanval en een goede assist van Tim van Ginkel.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Het gemis van 8 geblesseerde spelers mag geen excuus zijn, integendeel. De selectie is breed en de concurrentie groot. Juist in deze wedstrijden moeten spelers hun kans grijpen.

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd voor VVA Achterberg tegen Kesteren. Dan begint het echt.