VVA Achterberg - vv Echteld 3-1

27-11-2016

Na een vrije week stond voor VVA Achterberg de volgende topper op het programma. Een thuiswedstrijd tegen vv Echteld, de winnaar van de eerste periode en de nummer drie op de ranglijst met 1 punt voorsprong op de Achterbergers. Op een mistig Sportpark De Meent deed VVA goede zaken en neemt het met een verdiende 3-1 overwinning de 3e plaats over op de ranglijst.

De toch al volle ziekenboeg van VVA werd zaterdag nog aangevuld met de ziekmelding van aanvoerder Yat Win Law en Niels Roelofsen. Gelukkig heeft VVA een brede selectie, in tegenstelling tot Echteld die met slechts één wissel op de bank aan de wedstrijd begonnen.

VVA begon zoals gebruikelijk voortvarend met druk naar voren. Echteld had hier grote moeite mee en leek de eerste 20 minuten geen schim van de eerste periode winnaar. VVA speelde goed georganiseerd en had veel dreiging naar voren zonder tot grote kansen te komen.
Echteld kwam niet verder dan een vrije trap net buiten de 16 die ver over ging.

In de 29e minuut kwam VVA verdiend op een 1-0 voorsprong. Na een goed opgezette aanval door Rodney Veenhof werd zijn schot gekeerd door de doelman van Echteld, Marwan van Heugten rondde de rebound overtuigend af.

Na de treffer ging Echteld wat beter spelen en bleken de individuele kwaliteiten er wel degelijk te zijn. De wedstrijd golfde mooi op en neer. Vlak voor rust kreeg Echteld een hoekschop, die door VVA doelman Stefan Blankenstein werd weg gebokst. De doelman liep daarbij een vervelende knieblessure op en werd per brancard afgevoerd. Leroy van Dijk was zijn verdienstelijke vervanger.

Na rust hield VVA een veldoverwicht, maar werd Echteld wel dreigender. Al vrij snel in de 2e helft kwam Echteld met 10 man te staan door een blessure. De enig beschikbare wissel was in de eerste helft al gebruikt. Met 10 man kwam Echteld in de 58e minuut toch op 1-1. VVA zette er een tandje bij en werd binnen enkele minuten een glaszuivere penalty onthouden na een overtreding op Rodney Veenhof. De teleurstelling duurde echter niet lang omdat Toine Korthouwer uit een hoekschop de 2-1 scoorde. Zijn eerste VVA doelpunt.

Het werd inmiddels steeds mistiger waardoor het publiek serieus moeite kreeg om de wedstrijd nog goed te volgen. Echteld nam meer risico en werd enkele malen gevaarlijk. VVA kreeg ruimte maar ging hier slordig mee om. Tot de 88e minuut Rodney Veenhof de wedstrijd besliste door de 3-1 te scoren wat ook de eindstand was.

Complimenten voor de zeer jonge ploeg die vandaag op het veld stond. Het elftal ontwikkeld zich prima en de spelopvatting van trainer Jan-Jaap van der Poel wordt steeds beter uitgevoerd. Hiervoor zijn door alle blessures al ca 22 spelers gebruikt. Vandaag speelde Donny Snijders een prima wedstrijd op het middenveld en werd de scorende Toine Korthouwer Man of the Match.

Komende week zaterdag 3 december wederom een topper, nu tegen mede-koploper DVSA. In Amerongen is de aanvang 14:30 uur.

Opstelling VVA Achterberg: Stefan Blankesteijn (45. Leroy van Dijk), Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Patrick vd Laan (87. Peter op 't Hof), Donny Snijders (80. Bart van Ruiswijk), Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Dennis Veer, Marwan van Heugten, Peter Pater, Rodney Veenhof.