Goede overwinning voor VVA in Cothen

21-10-2018

Bij SVF in Cothen speelde VVA Achterberg opnieuw een uitwedstrijd. Tegen een gedreven tegenstander was VVA kwalitatief veel beter en won het verdiend met 0-4.

VvA begon sterk aan de wedstrijd wat in de beginfase al resulteerde in een paar mogelijkheden. De grootste kans was voor Dwight Keeldar, zijn inzet werd gestuit door de doelman van SVF. In de 24e minuut scoorde Dennis Veer de 0-1 op aangeven van Wesley van Merkestein. Dezelfde Van Merkestein scoorde enkele minuten later de 0-2 om in de 41e minuut wederom een assist te geven op Dennis Veer. Hiermee sloot VVA een sterke eerste helft af met 0-3.

In de 2e helft gooide SVF het bijltje er nog niet bij neer. Integendeel zelfs. Met veel druk en mannelijk voetbal probeerden de groen-witten het VVA moeilijk te maken. VVA hield redelijk eenvoudig stand zonder kansen weg te geven, maar kwam zelf minder aan voetballen toe. Tot Wesley Rocourt een kwartier voor tijd de 0-4 prachtig binnenschoot uit een vrije trap. In de laatste fase had VVA de score nog verder kunnen opvoeren, maar hier ontbrak de scherpte en enig geluk.

Al met al een prima overwinning voor de Achterbergers die zich nu kunnen opmaken voor de thuiswedstrijd tegen koploper Lienden die nog altijd ongeslagen zijn. Zaterdag 27 oktober Sportpark De Meent, aanvang 14:30 uur.