VVA Achterberg - vv Uchta 2-1

19-09-2016

De tweede thuiswedstrijd van VVA Achterberg tegen vv Uchta uit Ochten eindigde in een moeizame maar verdiende 2-1 overwinning voor de Achterbergers.

Met Peter op 't Hof in de basis voor de zieke Quincy Diepeveen startte VVA matig aan de wedstrijd. Vooraf hamerde trainer Jan Jaap van der Poel er nog op om scherp te beginnen en te waken voor onderschatting. Uchta had de eerste twee wedstrijden verloren, waarvan de 1e wedstrijd tegen Candia een 0-9 afstraffing was. Des te meer reden voor de ploeg uit Ochten om er vol tegenaan te gaan en te loeren op een puntje.

VVA trok ten aanval, maar het ging in een te laag tempo en het miste scherpte. De ruimte lag op de vleugels, hier kwam VVA vaak door. Goede voorzetten bleven echter uit en tot echte kansen leidde dit dan ook niet, op een kopkans voor Peter op 't Hof na. Terwijl VVA aandrong, loerde Uchta op de counter. En met succes. In de 24e minuut scoorde Uchta de 0-1 uit een snelle aanval door spits Bas Verbeek die alleen op de keeper afging en rustig binnen schoot.

VVA bleef inspiratieloos doorvoetballen. Wel op de helft van de tegenstander, maar zonder echte kansen te creëeren. Uchta bleef gokken op de counter. Het was maar goed dat VVA doelman Nick van der Linden goed meevoetbalde en op zijn 'Neuers' een paar keer redding bracht anders had Uchta zomaar verder uit kunnen lopen.

Vlak voor rust kwam VVA met enig geluk toch op 1-1. Uit een goede hoekschop van Niels Roelofsen werd de bal door Uchta in eigen doel gekopt.

In de 2e helft speelde VVA wat scherper en werden er meer duels gewonnen. Er werden vrijwel geen kansen meer weggegeven. VVA was de beter voetballende ploeg en ook fysiek oogde de ploeg wat fitter dan de gasten. Het wachten was op de 2-1. Die viel halverwege de 2e helft door een prachtige knal van Rodney Veenhof. Het laatste deel van de wedstrijd probeerde Uchta nog de gelijkmaker te forceren door 1 op 1 te gaan spelen. Toen bleek er wel degelijk voetbal in de ploeg te zitten. Tot echte kansen leidde het echter niet. VVA profiteerde niet van de ruimte in de laatste minuten. Verder dan een prachtig schot onderkant lat van wederom Rodney Veenhof kwam het niet.

Uiteindelijk eindigde de verder sportieve wedstrijd in een moeizame maar verdiende 2-1 overwinning voor de Achterbergers die ondanks alle blessures nog steeds zonder puntverlies zijn in de 4e klasse H.

Komende zaterdag 24 september staat de eerste echte derby op het programma, een uitwedstrijd tegen Musketiers in Elst. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Tim van Ginkel, Niels Roelofsen, Toine Korthouwer, Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Yat Win Law, Joris Haven, Peter op 't Hof (45. Peter Pater), Marwan van Heugten (67. Bart Bakker), Rodney Veenhof.