VVA Achterberg verliest van Lienden

19-02-2018

Op een zonovergoten Sportpark De Meent stond voor VVA Achterberg de belangrijke wedstrijd tegen nummer 2 op ranglijst FC Lienden op het programma. Na het puntverlies vorige week bij Ede Victoria een essentiële wedstrijd voor de Achterbergers om aan te haken bij de Top 3. Het liep uit op een deceptie. Lienden ging er met de volle winst vandoor door met 0-1 te winnen.

VVA zit dun in de aanvallers en miste vandaag ook nog eens Marwan van Heugten. Daarentegen was Yat Win Law wel weer beschikbaar waardoor middenvelder Mark van Ruiswijk als buitenspeler werd geposteerd. Vanaf de eerste minuut had VVA Achterberg een overwicht en verreweg het meeste balbezit. Lienden vond dit prima en speelde compact en verdedigend waarbij het loerde op een counter. Ook de VVA verdediging onder leiding van Wesley Rocourt staat als een huis en krijgt vrijwel geen doelpunten tegen.

De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk op het middenveld af zonder dat beide ploegen tot grote kansen kwamen. Het was de 34e minuut toen Dennis Veer de eerste schietkans had, in stelling gebracht na een mooie aanval over rechts. Zijn schot miste kracht. Als je er voetballend niet doorkomt, kan een standaardsituatie de wedstrijd nog wel een openbreken. VVA kreeg meerdere corners en vrije trappen, de kopsterke verdedigers van Lienden gaven geen krimp.

De tweede helft liet een vergelijkbaar beeld zien. VVA kwam er niet door, Lienden creëerde niets. Tot de 70e minuut VVA doelman een ogenschijnlijk ongevaarlijke hoge bal losliet en Lienden aanvaller Rik Elings het buitenkansje benutte via de onderkant lat.

De enige kans was ook gelijk het winnende doelpunt. VVA nam meer risico maar kwam niet verder dan een kopbal net over. Lienden kreeg de ruimte maar liet vlak voor tijd na om de 0-2 te maken.

Met deze overwinning kan Lienden volgende week uit bij DEV de 1e periode in de wacht slepen. VVA staat nog steeds 4e maar zit voorlopig in de wachtkamer voor de top van de ranglijst. Het solide spel mist creativiteit en scoren is momenteel moeilijk. Toch een belangrijk onderdeel van het voetbal.

Komende week staat voor VVA uitwedstrijd in Elst bij Musketiers op het programma. Daarna een weekend vrij en vervolgens opnieuw naar Elst voor een uitwedstrijd bij Oranje Wit. Twee Rhenense derby’s waar de volle 6 punten gehaald moeten worden.