VVA Achterberg wint met 2-1 van vv. Lunteren

21-01-2024

Zaterdag 20 januari ’24 werd de competitie hervat met een regioderby tegen vv. Lunteren. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, want het onderlinge verschil was 3 punten in het voordeel van de Achterbergers. Door de 2-1 winst is het verschil nu 6 punten geworden en klimt de ploeg van trainer Dik Peters van Ton weer een plek op de ranglijst.

Openingsfase voor VVA
Er waren in de regio nogal wat wedstrijden afgelast en mede daardoor waren er zeker ruim 500 toeschouwers afgekomen op deze wedstrijd. Het veld was vrijdagmiddag sneeuwvrij gemaakt en dus kon er prima gevoetbald worden op het kunstgrasveld. Een wedstrijd waarin de nieuwe spits Maurice de Ruiter debuteerde en meteen zijn waarde toonde, want hij gaf een voorassist en nam de 2e treffer voor zijn rekening.
VVA begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al na 2 minuten in een goede kans voor aanvoerder Wesley van Merkestein, maar hij kwam net een teenlengte tekort om te scoren. De eerste 20 minuten dicteerde VVA het spel en kreeg het verder kansen via Nico van Laar en Joris Kuipers. Het eerste gevaar van Lunteren kwam pas na 20 minuten, waar Xavie Tromp een prima kans kreeg om te scoren, maar zijn schot werd geblokt door Nico van Laar.

Rode kaart
In de 34e minuut moest Lunteren met 10 man verder. Een listig passje van Maurice de Ruiter op de opkomende Jasper van Daalen werd onderschept door keeper Nicky Groenveld, maar aangezien hij de bal buiten de 16-meter met zijn handen speelde, kon scheidsrechter David Vriesenga uit Bilthoven niets anders doen dan een directe rode kaart geven en een vrije trap voor VVA. Invaller doelman Noah Suitela moest zonder warming-up op doel en kon meteen de bal uit het net vissen, want Wesley van Beijnum schoot de vrije trap prima binnen en zette VVA op een 1-0 voorsprong. Lunteren had net voor rust op gelijke hoogte kunnen komen, maar Wilco Verwoerd wist met een prima redding Ivar Boekholt het scoren te beletten.

Open wedstrijd in tweede helft
In de tweede helft ontspon zich een open wedstrijd en probeerde Lunteren met snelle omschakel momenten gevaar te stichten richting het Achterbergse doel. VVA scoorde nog via Maurice de Ruiter en Wesley van Beijnum, maar beide keren zou er sprake zijn geweest van buitenspel en werden de treffers afgekeurd. Lunteren wisselde aanvallend en probeerde op die manier de gelijkmaker te forceren, maar Maurice de Ruiter zette in de 85e minuut VVA op een 2-0 voorspong door met een prachtig schot de Lunteren doelman voor de 2e keer het nakijken te geven. In de slotfase werd het nog even spannend, want net voor tijd bracht Roy Ploeg met zijn doelpunt de stand op 2-1.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Nico van Laar, Luuk Bender, Mike Jansen, Luuk Bender, Giovanni Scharrenberg, Nick ter Burg, Joris Kuipers, Jasper van Daalen, Wesley van Beijnum (86e Sander Keulen), Maurice de Ruiter en Wesley van Merkestein (88e Sven van den Brink).

Dinsdag 23 januari ’24 speelt VVA Achterberg een oefenwedstrijd in Langbroek tegen 1e klasser SVL. De aanvang is 20:15 uur op sportpark “Sportpark Oranjehof”. Zaterdag 27 januari ‘24 gaat VVA op bezoek bij EDO voor de volgende competitiewedstrijd. De aanvangstijd op sportpark “Overvecht-Noord” in Utrecht is 14:30 uur.