Teleurstellende remise voor VVA in Hilversum.

07-12-2023

Na de mooie 3-0 overwinning in de regioderby van vorige week tegen de Merino’s ging VVA zaterdag 2 december jl. op bezoek bij hekkensluiter FC Hilversum. In een slechte wedstrijd van VVA-zijde werd een teleurstellend 2-2 gelijkspel behaald al lag de overwinning voor het oprapen, doch de scheidsrechter besliste anders.

De omstandigheden waren niet ideaal, maar we kregen zaterdagmorgen om 8:45 uur al een telefoontje uit Hilversum, dat de wedstrijd door kon gaan. Het veld was aan 1 kant nog hard bevroren, maar scheidsrechter Straver uit Rijswijk had een heel eind moeten rijden en vond dat het veld bespeeld kon worden. In het begin was het even aftasten, maar binnen een kwartier kreeg VVA een aantal prima mogelijkheden. Tarik el Khoulati dwong keeper Marco Schreyer tot een uitstekende redding en had nog wat mogelijkheden en Wesley van Merkestein kopte tegen de binnenkant van de paal en had de pech, dat de bal niet over de doellijn ging. Ook FC Hilversum wist een aantal keren gevaarlijk bij het doel van keeper Wilco Verwoerd te komen, zonder te scoren. Vervolgens brak er een hele slechte periode aan voor VVA. Slordig, veel balverlies en een laag tempo, wat mede veroorzaakt werd door de scheidsrechter, die alles kapot floot en van de voordeelregel nog nooit gehoord had. Beide teams hadden overigens last van deze scheidsrechter. De rust brak aan met een 0-0 tussenstand.

In het eerste kwartier na rust leek VVA wat beter in het spel te komen, maar het kwam in de 66e minuut op een 1-0 achterstand, toen Lionel Frederik een misverstand in de defensie van VVA afstrafte. Vijf minuten later was het alweer gelijk, want Tarik el Khoulati rondde een mooie aanval op fraaie wijze af. De vreugde was echter van korte duur, want aanvoerder Rick van der Velden kon in de 71e minuut ongehinderd aanleggen voor de 2-1. VVA zette alles op alles om toch minimaal een punt mee te nemen naar Achterberg. In de 84e minuut ontsnapte Sander Keulen aan de verdedigers van FC Hilversum en kon slechts middels een overtreding net buiten de 16-meter gestopt worden door Micha Fokker en scheidsrechter Straver beoordeelde dat op een afstand van zeker 60 meter als een doorgebroken speler, dus kon Fokker met een rode kaart vertrekken. De toegekende vrije trap werd fantastisch binnengeschoten door Wesley van Beijnum. VVA ging nu vol voor de winst en toen in de 91e minuut Wesley van Beijnum alleen op de keeper afging, leek de winst in de maak, maar scheidsrechter Straver blies voor het eindsignaal. Onbegrip bij iedereen. Beide teams 3x gewisseld, diverse blessure behandelingen en er werd slechts 1 minuut en 36 seconden bijgeteld. “Tijd = tijd”, zei scheidsrechter Straver.

Ondanks dit gelijke spel was het na afloop gezellig in de bestuurskamer, waar we gastvrij en vriendelijk ontvangen werden. Ook later was het nog goed vertoeven en gezellig in de kantine van FC Hilversum.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Luuk Bender (72e Jasper van Daalen), Mike Jansen, Nico van Laar, Bjorn Looijen (62e Wail Kada), Giovanni Scharrenberg, Nick ter Burg (80e Gijs van Roekel), Joris Kuipers (62e Sander Keulen), Tarik el Khoulati, Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 9 december ‘23 staat er weer een regiokraker op het programma, want dan komt VRC uit Veenendaal op bezoek. De aanvangstijd op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.