VRC 1ste winnaar zeer succesvolle Rhenen Cup!

20-08-2017

Van uw aandachtige supporter; Als een echte voetballiefhebber begint in deze periode het hart weer sneller te kloppen. Het nieuwe amateurvoetbal seizoen is onderweg. Met nog enkele weken te gaan tot aan de competitie, is iedereen weer volop bezig met de voorbereiding. Een voorbereiding die voor elke vereniging ieder jaar weer een heel gepuzzel betreft. Plannen van oefenwedstrijden, gecombineerd met eventuele bekerwedstrijden, extra trainingskampen, enzovoort. Iedereen is bezig om de ploegen weer optimaal klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

Gister ben ik getuige geweest van een nieuw initiatief binnen onze regio. Op Sportpark de Meent in Achterberg werd de Rhenen Cup georganiseerd. Twee prominente leden binnen de vereniging te weten Roef van Beijnum en Henk van Ruijswijk hadden samen dit idee op tafel gelegd. Onder leiding van de grote kracht achter dit evenement in de naam van Jan van Beijnum, werd gister op indrukwekkende wijze een nieuw initiatief omgezet tot een zeer geslaagd evenement. De insteek van het evenement, zoals in het programmaboekje vermeld, was een gezellig en vooral sportief toernooi te organiseren. En dat was het zeker.

Vier clubs uit de regio, VVA Achterberg, Candia’66, Panter en VRC streden gister in aanloop naar het nieuwe seizoen om de felbegeerde Rhenen Cup. (een prachtige schaal) Onder de uitstekende leiding van de scheidsrechters Dick en William van Laar werd er in onderlinge wedstrijden van 35 minuten volle bak op uiterst sportieve wijze tegen elkaar gevoetbald. Over de inhoud van de wedstrijden ga ik u verder niet te veel vermoeien, maar ik kan er wel één ding over zeggen: Het was een genot om dit in deze opzet zo te mogen bekijken.

De uiteindelijke winnaar van deze eerste editie van de Rhenen Cup was VRC met 7 punten. Gevolgd door Candia’66 en Panter, gedeelde 2de / 3de plaats met 4 punten. En als laatste de gastheer van vandaag, VVA Achterberg met 1 punt. Men had het in Achterberg uiteraard liever anders gezien maar dat maakte het er niet minder gezellig om.

Na afloop van het toernooi stond er voor de deelnemende clubs en sponsoren van de dag een heerlijke BBQ klaar van Slagerij van Doorn uit Veenendaal. Als verassing kwam er zelfs nog muzikale begeleiding van DJ Melvin welke mogelijk was gemaakt door FvH Metaalbewerking uit Veenendaal. Onder het genot van een hapje en een drankje was het gezellig toeven in de Achterbergse zon die gistermiddag volop scheen.


Tijdens de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat de Rhenen Cup ook volgend jaar in de voorbereiding een vervolg gaat krijgen. De tweede editie van dit geweldige initiatief zal worden georganiseerd bij Candia’66 in Rhenen.

Het was een geweldige dag waar VVA Achterberg als club ongelofelijk trots op mag zijn. Een groot compliment voor alle vrijwilligers die deze dag op zo’n indrukwekkende wijze hebben weten te organiseren en faciliteren. Maar ook voor de deelnemende clubs, sponsoren en de supporters, ook zij hebben ervoor gezorgd dat deze dag is geworden wat het was. Ik raad eenieder aan om in het nieuwe seizoen maar zeker ook bij de volgende editie van de Rhenen Cup een kijkje te gaan nemen, want dit is voetbal en zo hoort het te zijn!


Meer nieuws Overzicht