5-2 Oefenzege voor VVA Achterberg

15-08-2018

Dinsdag 15 augustus jl. speelde het 1ste elftal de eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander op sportpark “De Meent” was sv. Baarn, dat uitkomt in 4e klasse F van het zaterdagvoetbal, dus hetzelfde niveau als VVA Achterberg.

Na een intensieve week van (5) trainingen konden de manschappen aan de nieuwe trainer Kees van Rijswijk laten zien of de trainingen al hun vruchten konden afwerpen, welke kwaliteiten ze in huis hebben en konden de nieuwe aanwinsten zich laten zien aan het thuispubliek.

De 1ste helft werd gestart met nagenoeg hetzelfde basisteam waarmee vorig seizoen geëindigd was. Vanwege blessures van Yatwing Law,Mark van Ruiswijk en Niels Roelofsen werd het basisteam gecompleteerd door de van sv. Panter overgekomen Kevin van Offeren.

VVA Achterberg startte sterk en zette vanaf het begin sv. Baarn onder druk. Dit resulteerde meteen in wat kansjes, waarbij de grootste kans voor Marwan van Heugten was, maar diens inzet belandde op de binnenkant van de paal. In de 20e minuut ging Marwan weer op avontuur, maar werd onreglementair afgestopt buiten de 16-meter. Helaas raakte Marwan dusdanig geblesseerd bij deze actie, dat hij de wedstrijd niet kon voortzetten. De toegekende vrije trap werd onberispelijk ingeschoten door Wesley Rocourt en zo kwam VVA Achterberg op een 1-0 voorspong. Hierdoor groeide het zelfvertrouwen en werd er vol durf en gretigheid gevoetbald, waarbij de nodige kansen werden gecreëerd. Voor rust werd er nog 2x gescoord, zodat na 45 minuten een 3-0 ruststand op het scorebord stond.

In de rust werd veelvuldig gewisseld en konden we ook alle nieuwe aanwinsten aan het werk zien. Wesley van Merkestein (overgekomen van zondag hoofdklasser BVC’12) had slechts 8 minuten nodig om te laten zien, dat hij kan scoren, want via een knappe individuele actie zette hij de 4-0 op het scorebord. Sv. Baarn kon na weifelend optreden in de verdediging een tegendoelpunt scoren, maar Dwight Keeldar (overgekomen van sv. Panter) bracht even later de stand op 5-1. Even later wist sv. Baarn nog tegen te scoren, waardoor er een 5-2 eindstand op het scorebord kwam te staan. Een nuttige oefenwedstrijd, waarin de bedoelingen van trainer Kees van Rijswijk al redelijk uitgevoerd werden. Veel beweging op het middenveld en de nodige diepgang op de juiste momenten voorin resulteerden in fraaie combinaties waarbij de fysiek sterke tegenstander bij tijd en wijle van het kastje naar de muur werd gestuurd.

Een mooi begin, waarin duidelijk werd dat spelers en staf er zin in hebben.

Wedstrijd statistieken:

  • 21e 1-0 Wesley Rocourt (vrije trap)
  • 30e 2-0 Dennis Veer (assist Youri Schouten)
  • 44e 3-0 Tymen van der Kolk (assist Youri Schouten)
  • 53e 4-0 Wesley van Merkestein (individuele actie)
  • 59e 4-1
  • 65e 5-1 Dwight Keeldar (assist Youri Schouten)
  • 69e 5-2

Scheidsrechter: G. van den Berg (Veenendaal)

Opstelling VVA 1ste helft:
Wilco Verwoerd, Toine Kourthouwer, Niel Homburg, Wesley Rocourt , Tim van Ginkel, Quincy Diepeveen, Gerbrand Koster, Kevin van Offeren, Marwan van Heugten (27. Youri Schouten), Dennis Veer en Tymen van der Kolk.

Opstelling VVA 2de helft:
Nick van der Linden, Jeroen Hovestad, Niels Homburg (72. Quincy Diepeveen), Wesley Rocourt (72. Tymen van der Kolk), Tim van Ginkel (54. Toine Korthouwer), Roberto van der Tier, Dwight Keeldar, Ilias Abba, Youri Schouten, Wesley van Merkestein en Jacco Ditwig.

Afwezig:
Vakantie: Robin van Hunnik.
Geblesseerd: Yatwing Law, Mark van Ruijswijk en Niels Roelofsen.
Niet wedstrijd fit: Hans van Wijk