Eerste elftal thuis overtuigend onderuit (met 0-3)

05-10-2013

VVA'71 - SDC Putten 0-3 (rust 0-1). Het eerste elftal is in de wedstrijd tegen SDC Putten tegen de eerste competitienederlaag opgelopen. Een terechte nederlaag gezien de instelling waarmee de ploeg deze wedstrijd begon. De Puttenaren, nog zonder overwinning dit seizoen, kwamen voor een goed resultaat en vochten voor wat ze waard waren. Bij de ploeg van trainer Henk van de Pol vierde de hoogmoed hoogtij en waarschijnlijk waren de gedachten al bij de komende toppers tegen de titelfavorieten. Voorlopig staan de Achterbergers weer met beide voeten op de grond na het collectieve falen tegen SDC Putten. Onder fraaie weersomstandigheden en met een zwak fluitende arbiter Kloet was er zeker geen sprake van een hoogstaande wedstrijd. De gasten hadden zich goed voorbereid en anticipeerden prima op het ongeïnspireerde en onsamenhangende spel van VVA’71. De eerste helft ging redelijk gelijk op en nadat Gerrit Bartels in de 9e minuut had moeten scoren sloeg SDC Putten in de omschakeling genadeloos toe, profiterend van het gebrek aan organisatie en genadeloosheid bij VVA’71. Siemen Eijkemans was nadien dicht bij de gelijkmaker, passeerde de doelman maar zag zijn bal voor de doellijn weggehaald. In de 21e minuut maakte Marc Harlaux op correcte wijze de bal afhandig van de SDC Putten doelman maar de scheidsrechter zag vreemd genoeg een overtreding en floot af waardoor de gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. VVA’71 speelde in een veel te laag tempo waardoor de hardwerkende gasten in de wedstrijd bleven. Na rust trachtte trainer Henk van de Pol het tij te keren door een dubbele wissel toe te passen. Het mocht niet baten want het bleef een matige wedstrijd met af en toe kansen aan beide zijden. Matthijs Boom kopte net naast en doelman Nicholas Skverer wist een tweede treffer van de gasten te voorkomen door goed ingrijpen. Toch viel in de 56e minuut niet onverdiend de tweede treffer voor SDC Putten waarna de gasten helemaal op de counter konden gaan loeren. En niet ongevaarlijk. Gerrit Bartels en Siemen Eijkemans kregen nog wel mogelijkheden maar in de 74e minuut gooide SDC Putten de wedstrijd definitief op slot door na een fraai, ietwat gelukkig, afstandsschot de 0-3 te scoren. In aanvallend opzicht kon VVA’71 geen vuist maken terwijl in verdedigend opzicht de organisatie en de scherpte ontbrak. Met een terechte nederlaag als resultaat. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd in Katwijk tegen Quick Boys. Om een fatsoenlijk resultaat te behalen zal zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden. Opstelling: Nicholas Skverer, Nick Vijlbrief, Nico van Laar (Luud Eijkemans), Roy Versluis, Mourad Marbouh, Marc Harlaux (Clint van der Wal), Christy Bonevacia, Rogier Gerritsen, Matthijs Boom, Gerrit Bartels, Siemen Eijkemans.