VVA wint in blessuretijd met 1-0 van vv. Maarssen

15-11-2023

VVA ontving zaterdag 11 november jl. vv. Maarssen en wilde een goed vervolg geven aan het gelijkspel tegen Veensche Boys van vorige week. In een sportieve wedstrijd, waar beide teams aan elkaar gewaagd waren, trok VVA aan het langste eind en won door een doelpunt ver in blessuretijd van Mike Jansen.

Afwachtend begin.
Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd en in het eerste kwartier gebeurde er weinig voor beide doelen. Het 1e schot op doel werd in de 18e minuut gelost door een speler van vv. Maarssen, maar de van een blessure teruggekeerde Wilco Verwoerd doorstond deze test prima. VVA werd vervolgens wat dreigender en dat resulteerde in een aantal kansen. Eerst was het Wesley van Beijnum die met een kopbal de onderkant van de lat raakte en even later raakte Mike Jansen de bovenkant van de lat. Ook vv. Maarssen kreeg een aantal kansen en zo moest Jasper van Daalen redding brengen op de doellijn en kwam VVA goed weg toen er in de opbouw iets misging en een speler van Maarssen op de paal schoot. Net voor rust had Wesley van Merkestein nog pech dat zijn inzet van de doellijn werd gehaald.

Meeslepende 2e helft.
In de rust was trainer Dik Peters van Ton duidelijk. De kansen voor vv. Maarssen werden door VVA zelf gecreëerd, dus dat moest beter. Verder was het zaak om in de organisatie te blijven spelen, geduld op te brengen en de concentratie te behouden. Meteen na rust kreeg vv. Maarssen een grote kans, maar keeper Wilco Verwoerd kon redding brengen. Het spel golfde op en neer en er werd bij vlagen prima voetbal op de mat gelegd. Hoewel er voor elke bal gestreden werd, was het een uitermate sportieve wedstrijd, waarbij beide teams complimenten verdienen. Dit kwam mede doordat scheidsrechter Nick Hendrikx uit Harmelen een prima wedstrijd floot en de wedstrijd goed aanvoelde. Iedereen leek na 90 minuten tevreden met een gelijkspel, maar toch pakte VVA nog de volle winst. In de 95e minuut kopte centrale verdediger Mike Jansen uit een corner van Giovanni Scharrenberg de winnende treffer achter doelman Ho Chun Ko en werd het geduld van VVA beloond.

Met deze overwinning kreeg VVA misschien wel iets teveel en vv. Maarssen iets te weinig, maar daar maalde bij de Achterbergers niemand om. Men vond vv. Maarssen wel de beste ploeg tot nog toe waar tegen gespeeld is in deze competitie en dat zijn mooie complimenten voor vv. Maarssen, maar dat levert geen punten op.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen, Mike Jansen, Nico van Laar, Bjorn Looijen, Luuk Bender (86e Gijs van Roekel), Giovanni Scharrenberg, Joris Kuipers (46e Nick ter Burg), Tarik el Khoulati, Wesley van Beijnum (96e Sven van den Brink) en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 18 november ‘23 gaat VVA op bezoek bij FC Breukelen. De aanvangstijd op sportpark “De Broekdijk-Oost” is 14:30 uur.