Degelijke overwinning VVA Achterberg

04-02-2018

In Achterberg speelde VVA haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar tegen het laag geklasseerde GVC uit Wageningen. Na het puntverlies van vorige week in Kesteren wilde de ploeg van trainer Jan Jaap van der Poel iets rechtzetten. Dat lukte. Met een degelijke 4-0 overwinning bleven de punten in Achterberg.

De eerste helft was slordig van VVA zijde en miste overtuiging. Zonder tot kansen te komen speelden de studenten van GVC goed mee en vond het spel voornamelijk op het middenveld plaats. VVA was iets dreigender dan GVC en kreeg in de 10e minuut de eerste mogelijkheid voor Samir Moshi. In de 23e minuut kreeg verdediger Toine Korthouwer een goede schietkans, zijn schot miste kracht. Vlak voor rust kwam VVA op voorsprong door Dennis Veer die een laag genomen vrije trap van Wesley Rocourt binnen tikte.

In de 2e helft speelde VVA wat beter en kreeg het meer kansen. Verdediger Tim van Ginkel scoorde op prachtige wijze de 2-0. Dennis Veer scoorde zijn tweede doelpunt en de 3-0 en was Leroy Rocourt die met een prima volley de eindstand op 4-0 bepaalde. Invaller Jarwin van Laar had de 5-0 nog op zijn schoen voor de Achterbergers waar de jeugdige Tim van Roekel zijn competitiedebuut mocht maken.

De komende weken staan belangrijke wedstrijden op de agenda voor de Achterbergers die op een 4e plaats staan. Volgende week te beginnen met een uitwedstrijd bij de nummer drie Ede Victoria in Ede waarna een week later de nummer twee Lienden op bezoek komt. Cruciale weken dus.