VVA JO8-1 op kampioenskoers!

09-04-2018

Een prachtig zonnige zaterdag morgen in Achterberg. Nadat beide teams vol goede zin uit de kleedkamers komen beginnen ze direct met de warming-up. Het is zover…9:00, de wedstrijd gaat beginnen. De coach deelt nog gauw de laatste instructie uit en gaat met een gezonde spanning met zijn armen over elkaar langs de lijn staan. De aftrap wordt genomen en de spelers gaan ervoor.

In de 2e minuut lost Thijs het eerste schot op het doel van de tegenstander, maar de keepster van de Merino’s is goed wakker en voorkomt een doelpunt. Thijs baalt maar behoud de focus en gaat door. De eerste paar minuten gaat het nog wat stroef, de spelers moeten nog even in de wedstrijd komen. Als net voor de eerste rust Luuk de 1 e goal scoort en kort daarop ook de 2e erin knalt vanuit een vrije trap zijn toppers van VVA los. De coach kan ontspannen. Het fluitsignaal klinkt voor de korte rust.

De coach spreekt zijn team nog even toe. Ik weet niet wat hij gezegd heeft maar het hielp wel. Kort na de rust maakt Santi een prachtig doelpunt. 2 minuten later neemt Thijs opnieuw het doel op de korrel nadat hij de bal keurig langs de zijlijn mee naar voren genomen had. Helaas ging de bal net aan de verkeerde kant langs de paal. Het was fantastisch om te zien dat met name Santi en Thijs vaak de bal langs de zijlijn mee naar voren namen. Nog 5 minuten voor de 2 e rust, VVA krijgt een vrije trap (er was iemand aan het handballen), Yoeri neemt de vrije trap snel en knalt de bal strak hoog in het net. Nog geen 3 minuten later maakt Yoeri ook de 5-0, hij is lekker bezig! De coach kijkt tevreden toe.

2e rust is voorbij. De Merino’s krijgen amper de kans om op de helft van VVA te komen. Dit is vooral te danken aan Bulldozer Thijs en Noah de Grasmaaier. Deze twee toppers crossen het hele veld over en laten bijna geen tegenspeler met de bal op hun terrein toe. Ook Glen is scherp en positioneert zich vrij voor de goal van de Merino’s, hij schreeuwt om de bal maar helaas bereikt de bal Glen niet. Ook Glen en Tim waren sterk op het middenveld aanwezig. Topscoorder Luuk heeft al een paar minuten niet gescoord en is daar kennelijk klaar mee. Hij maakt de 6-0. De 7 e en 8e goals worden er prachtig in geschoten door Sam, de 8 e zelfs met zijn linkerbeen! (heeft ie niet van zijn vader want die raakt met links nog geen bus op 2 meter afstand).

Nadat Luuk de 9-0 erin heeft geknald zijn de Merino’s het beu en scoren hun eerste doelpunt die een groot gejuich tot gevolg heeft. Dit heeft onze topkeepster Irina, die niet echt erg druk was geweest tot nu, weer op scherp gezet en de vervolg pogingen van de Merino’s worden dan ook door haar geblokt. Luuk maakt net voor rust nog even de 10-1, mooi vanaf de zijlijn in het doel geschoten. Na de 3 e rust heeft Irina gewisseld met Sam en ze is gefocust om te scoren. Na hard werk en een paar geweldige kapbewegingen is de 11-1 is dan ook welverdiend voor haar.

Sam weet als keeper er een aantal ballen uit te houden maar kan niet voorkomen dat de Merino’s er toch nog 2 doelpunten bij maken. Tim zit ook lekker in de wedstrijd. Hij neemt hier dan ook geen genoegen mee en vecht voor zijn moment. Niet veel later wordt het harde werk beloont en rond hij de wedstrijd af met een schitterende 12 e goal voor VVA. Eindstand van de wedstrijd is 12 tegen 3.

Nog even de penalty’s en handjes schudden en dan de kleedkamers in om van de trotse coach te horen hoe blij hij is. De vader van Glen kwam met heerlijke chips voor de winnaars en de vader van Santi regelde gehaktballen om de overwinning te vieren. Daar waren de toeschouwers, die toch mentaal intensief meegespeeld hadden, wel aan toe.