VVA kopje onder in Scherpenzeel

28-02-2024

Zaterdag 24 februari ’24 ging VVA op bezoek bij sv. de Valleivogels in Scherpenzeel. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want het verschil was vooraf 5 punten in het voordeel van VVA. Door de 3-1 overwinning bracht sv. de Valleivogels de achterstand terug tot 2 punten.

Bij VVA ontbraken om uitlopende redenen Marwin Looijen, Giovanni Scharrenberg, Wesley van Beijnum en Jasper van Daalen op het wedstrijdformulier en dus moest trainer Dik Peters van Ton puzzelen bij de opstelling.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd liet VVA nog redelijk voetbal zien en kwam het in de 17e minuut op een 1-0 voorsprong door Maurice de Ruiter. Een prima genomen cornerbal van Nick ter Burg werd fraai ingekopt door Maurice. VVA kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want 8 minuten later kopte Erik van Eem namens de sv. de Valleivogels de gelijkmaker achter doelman Wilco Verwoerd. Net voor rust kwam sv. de Valleivogels op een 2-1 voorsprong toen Wilbert Thomassen met een zondagsschot de VVA-doelman kansloos liet.

In de 2e helft moest VVA zich terug knokken van een achterstand, maar slaagde daar niet in. Het was invaller Rob Vinke die sv. de Valleivogels met een lage schuiver in de 57e minuut op een 3-1 voorsprong bracht en die achterstand kwam VVA niet meer te boven, hoewel er nog wel wat mogelijkheden waren voor o.a. Luuk Bender, Sander Keulen en Nico van Laar.

Duur puntverlies voor VVA Achterberg en het ziet sv. de Valleivogels naderen tot 2 punten. Komende zaterdag staat er weer een wedstrijd tegen een directe concurrent op het programma en zal er meer strijd geleverd moeten worden om de punten in Achterberg te houden.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Luuk Bender, Nico van Laar, Mike Jansen, Bjorn Looijen, Nick ter Burg, Joris Kuipers, Gijs van Roekel, Sven van den Brink (60e Sander Keulen), Maurice de Ruiter en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 2 maart ‘24 speelt VVA een thuiswedstrijd en komt VVOP uit Voorthuizen op bezoek. De aanvangstijd op sportpark “De Meent” is 14:30 uur. Na de wedstrijd zorgt DJ Jos voor de muzikale omlijsting.