VVA Achterberg start voorbereiding met winstpartij

17-08-2023

Vorige week begonnen de nieuwe trainers Dik Peters van Ton en Jan Veldhuizen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De behoorlijk gerenoveerde A-selectie, waarvan nog een aantal spelers met vakantie zijn of gaan, werd zowel donderdag 10 augustus jl. als zaterdag 12 augustus jl. aan een aantal pittige trainingen onderworpen. Zaterdag was er na de training een gezamenlijke lunch.

Dinsdag 15 augustus jl. stond de eerste oefenwedstrijd op het programma en was AVW’66 van voormalig FC Lienden trainer Marcel Muhlack de tegenstander. De gasten uit Westervoort komen dit seizoen uit in de 3de klasse A Oost en eindigden afgelopen seizoen als 3e in de 3E en plaatste het zich voor de nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse. In de eerste ronde werd het echter met 3-1 uitgeschakeld dor het Wageningse WAVV.

Er werd in de oefenwedstrijd 3 x 30 minuten gespeeld, zodat alle spelers 60 minuten speeltijd in de benen kregen en alle 3 de keepers elk 1 periode van 30 minuten onder de lat stonden. Het werd een nuttige wedstrijd, waarbij een aantal fraaie aanvallen opgezet werden en er toch zeker 6 uitgespeelde kansen gecreëerd werden. Twee van deze kansen werden benut door Wesley van Beijnum, die meteen liet zien weer erg gretig te zijn en het scoren niet verleerd is en zo werd de eerste oefenwedstrijd winnend met 2-0 afgesloten.

Zaterdag 19 augustus ’23 doet VVA mee aan de Wageningen Cup bij WAVV. De afgelopen 2 jaren was VVA telkens verliezend finalist, dus moet het nu meer eens de Cup mee naar Achterberg nemen. De poule wedstrijden om de Wageningen Cup starten om 10:30 uur.