Wedstrijdverslag VVA Achterberg 2 - DOVO 2

25-10-2018

Gisteravond stond er een derby op het programma. En niet zomaar een derby, nee , de derby tegen DOVO 2. Nu zult u denken , DOVO 2 speelt reserve hoofdklasse en wij VVA Achterberg 2 speelt reserve 3e klasse, dus hoe kan dat ? Heel eenvoudig uit te leggen, want we waren tegen elkaar geloot in de districtbeker.

Na de verdiende nederlaag tegen Odysseus ‘91 4 op 13 oktober( na 90 minuten stond er 6-3 op het scorebord) werd de focus gelegd op DOVO 2. Want zowel Marco en zijn begeleidingsstaf als de spelers wilden geen afstraffing met dubbele cijfers. Er werd op de trainingsavonden goed en fel getraind . Afgelopen zaterdag werden de mannen na de training door Marco alvast geïnstrueerd hoe we tegen DOVO voor de dag moesten komen.
Heeft DOVO de bal dan was het plan om in te zakken en het veld zo klein mogelijk te maken. Kwamen ze op onze helft dan moest er druk vooruit gegeven worden. Passie , Inzet , Doorzettingsvermogen , de duels niet ontlopen maar juist aangaan, en als team bij elkaar blijven zodat de ruimtes en linies niet te groot zouden worden. Als wij de bal hadden moesten onze mannen gewoon lekker voetballen. En het zijn geen Messi’s ,anders speelden ze niet in DOVO 2.

Met deze strijdwijze gingen we de wedstrijd in.

Onze mannen speelden een hele goede eerste helft. De afspraken werden nagekomen en we voetbalden goed mee. DOVO had wat meer de bal, maar de eerste grote kansen waren voor VVA Achterberg.Helaas faalden Marwan en Mitchel in de afronding.
DOVO kreeg ook kansen en een grote kans. Gelukkig voor ons kon de vrijstaande man de voorzet van de linksbuiten van DOVO niet afronden en hoefde Hans ook niet redding te brengen.

In de 2e helft hetzelde spelbeeld. DOVO wat meer aan de bal, maar waar het kon voetbalden onze mannen lekker mee . Ook in de 2e helft had VVA Achterberg de grootste kansen. Mitchel had de 1-0 voor in het inkoppen. Hij stond helemaal vrij en kon vrij inkoppen na een goede voorzet van Marwan.
Alleen hij kopte niet in een hoek maar naar de keeper die dan ook redding bracht.
DOVO stelde hiertegen over een mooi schot op de lat. De DOVO speler draaide goed weg en plaatste de bal in de verre hoek waar de bal tegen het aluminium kwam. Rond de 65e minuut kwam DOVO op een 1-0 voorsprong.In een omschakelmoment stond het niet goed achterin en DOVO wist daar wel raad mee . Onze mannen gaven alles, maar de gelijkmaker zou niet meer vallen, waardoor DOVO als winnaar van het veld kwam.

Vooraf zou je voor deze uitslag getekend hebben. Toch had deze nederlaag een bittere nasmaak.
Dat komt vooral omdat we goed gevoetbald hebben, en 7 a 8 kansen gecreëerd hebben. Alleen het ontbrak aan de afronding.
Toch mogen Marco en Ronald en de jongens met trots terugkijken op deze wedstrijd. Er werd gevochten voor iedere meter, duels werden gewonnen en werd er bij fases erg goed gevoetbald. We moeten ook niet Christiaan vergeten die stond weer super te vlaggen, nog bedankt Christiaan.

Aankomende zaterdag weer een derby, en ja weer tegen DOVO. Zaterdag komt DOVO 3 op bezoek.
Aanvang 12.00 uur op Sportpark de Meent.