VVA Achterberg wint Rhenen Cup

20-08-2018

Zaterdag 18 augustus jl. deed VVA Achterberg mee aan de Rhenen Cup. Nadat VVA Achterberg vorig jaar de 1ste editie had georganiseerd, was het nu de beurt aan het Rhenense Candia’66 om de organisatie op zich te nemen. Drie van de vier Rhenense voetbalvereniging gaven acte de préséance, aangevuld met DVOL uit Lent.

VVA startte het toernooi tegen een onbekende tegenstander nl. DVOL uit Lent. DVOL is afgelopen seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de 3de klasse zondag en wordt getraind door Michael Brussen, die ook Hoofd Jeugd Opleidingen is bij DOVO in Veenendaal.

VVA startte de wedstrijd tegen DVOL fel en gretig en overrompelden de tegenstander met mooi aanvalsspel, maar na tien minuten kwamen de partijen meer in evenwicht. DVOL probeerde ‘hoog druk te zetten’ en VVA in problemen te brengen bij de opbouw, maar VVA wist zich daar knap onderuit te voetballen en uiteindelijk met 2-0 te winnen door doelpunten van Wesley Rocourt (strafschop) en Wesley van Merkestein (assist Youri Schouten). De mooiste actie van de wedstrijd was van Dwight Keeldar. Hij zag een lob van 35 meter via de onderkant van de lat de doellijn passeren, maar de scheidsrechter stond van een te verre afstand om het doelpunt toe te kennen. Een mooi resultaat om een toernooi te beginnen tegen een tegenstander die ook wilde voetballen.

De tweede wedstrijd was tegen klassegenoot Oranje-Wit uit Elst. Trainer Kees van Rijswijk had aangegeven deze tegenstander niet te onderschatten en vol gas te geven. Het veld groot te houden en veel via de vleugels te spelen. De eerste grootste kans was echter voor Oranje-Wit, maar daarna wist VVA Achterberg binnen 13 minuten 3x te scoren en de 2e overwinning te boeken. De doelpunten kwamen ditmaal op naam van Kevin van Offeren, Dwight Keeldar en Jacco Ditewig, allemaal via (afstand)schoten op doel.

De laatste wedstrijd was tegen het organiserende Candia’66 en dat werd een echte finale. Beide teams hadden 6 punten verzameld en ook het doelsaldo was gelijk, nl. 5-0.

Candia’66 was 2 jaar geleden nog klassegenoot van VVA, maar promoveerde toen naar de 3de klasse, waarin ze afgelopen seizoen op een keurige 5e plaats eindigden. Ook in deze wedstrijd dicteerde VVA het spel en werd Candia’66 teruggedrongen op eigen helft. VVA creëerde een aantal grote kansen, maar het duurde tot de 23e minuut toen Dennis Veer VVA op een 1-0 voorspong zette. Er waren daarna nog meerdere kansen om de voorspong uit te bouwen, maar deze kansen werden niet benut. Door deze 1-0 overwinning werd VVA Achterberg de terechte winnaar van de Rhenen Cup en mocht het de beker en wisselbeker mee naar Achterberg nemen.

Een mooi resultaat, ook gezien de voetballende prestaties tegen teams uit de 3de klasse. De bedoelingen van trainer Kees van Rijswijk zijn duidelijk en de uitvoering door de spelers gaat steeds beter. De komende weken wordt er verder gewerkt in de voorbereiding en naast de trainingen in de komende week staat op dinsdag 21 augustus a.s. om 20.15 uur de thuiswedstrijd tegen FZO uit Zeist (3de klasse) op het programma en op zaterdag 25 augustus a.s. neemt het team deel aan de Wageningen Cup bij WAVV in Wageningen.

Zaterdag 18 augustus jl. was dus een mooie dag voor VVA Achterberg. Niet alleen qua prestatie, maar ook gezien het grote aantal toeschouwers dat aanwezig was met daaronder een grote supportersschare van VVA Achterberg. Mooi om te zien hoe de resultaten van het 1ste elftal beleeft en gedeeld worden met spelers en staf. Ook een groot compliment aan de sponsoren van VVA Achterberg die een grote bijdrage geleverd hebben aan de totstandkoming van deze 2de editie van de Rhenen Cup.

Tot slot willen we graag Candia’66 bedanken voor de perfecte organisatie van dit toernooi, de heerlijke lunch en de prima BBQ, en vooral een dikke pluim voor de vrijwilligers van Candia’66 die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.