Moeizame overwinning voor VVA Achterberg op vv. Echteld

07-04-2019

Zaterdag 6 april stond voor VVA Achterberg de altijd lastige wedstrijd tegen vv. Echteld op het programma. Winst was noodzakelijk om in het spoor te blijven van Vriendenschaar en Lienden op afstand te houden. Ook dit keer was het op sportpark Ommerstein in Echteld een moeizame wedstrijd voor de Achterbergers. Toch trok VVA Achterberg aan het langste eind en keerde het met een 2-4 overwinning huiswaarts.

VVA Achterberg ging voortvarend van start en kreeg meteen in het begin al een aantal behoorlijke kansen. Een schot van Roberto van der Tier werd geblokt en Kevin van Offeren schoot op de benen van de keeper. Na 13 minuten was het dan toch raak. Ilias Abba stelde Wesley van Merkestein in staat om de 0-1 aan te tekenen. Een tegenvaller was het binnen een kwartier geblesseerd uitvallen van Dennis Veer. Door een harde charge van de centrale verdediger van Echteld, raakte Dennis dusdanig geblesseerd, dat verder spelen niet mogelijk was en hij werd vervangen door Marwan van Heugten. VVA bleef de bovenliggende partij en probeerde de voorsprong verder uit te bouwen, maar het veldspel werd steeds minder en het vizier stond niet op scherp. De bekende voetbalwet “als je zelf niet scoort, doet de tegenpartij het wel”, gold ook vanmiddag, want uit het niets kwam Echteld na ruim een half uur op gelijke hoogte. Ineens was VVA Achterberg van slag en werd het voetballend steeds minder. Toch leek het er op, dat VVA Achterberg met een 1-2 voorspong de rust in, want op slag van rust werkte een Echteld-speler de bal in zijn eigen doel, maar in de 8ste minuut (!!) van de blessuretijd wist Echteld de gelijkmaker te scoren. Een duidelijk buitenspeldoelpunt, maar de warrig en slecht leidende scheidsrechter vond het niet nodig om ruggenspraak te houden met de assistent-scheidsrechter en keurde het doelpunt goed. VVA Achterberg ging met een domper de kleedkamer in. In de rust werd de niet fitte Dwight Keeldar vervangen door Yat-Wang Law en ging VVA Achterberg opnieuw op zoek naar doelpunten, maar de beste scoringskansen waren voor de thuisclub. In deze fase was het aan de jonge doelman Wilco Verwoerd te danken, dat VVA Achterberg nog in de wedstrijd bleef, want met een 3-tal prima reddingen, hield hij Echteld van scoren af. Rond het uur kwam VVA Achterberg toch op een 2-3 voorsprong. Een lange pass van linksback Niels Roelofsen bereikte Yat-Wing Law en die joeg de bal van een meter of 30 tegen de touwen. Er was opluchting in het kamp van VVA Achterberg. Voor Echteld was dit een reden te meer om extra strijd (en overtredingen) in de wedstrijd te gooien en ontstonden er toch nog hachelijke situaties voor het doel van de Achterbergers. Trainer Kees van Rijswijk bracht de jonge Robin van Hunnik nog voor Quincy Diepeveen om wat meer elan en snelheid in de ploeg te krijgen. Kort voor tijd gaf de scheidsrechter nog een indirecte vrije trap aan Echteld, wegens de 6-seconden regel, maar het schot werd gekraakt door de muur en in de omschakeling wist middenvelder Kevin van Offeren Marwan van Heugten te bereiken en Marwan schoot de bevrijdende 2-4 binnen.

Een moeizame wedstrijd eindigde dus toch in een 3-punter en blijft VVA Achterberg in het spoor van koploper Vriendenschaar. Volgende week staat de derby tegen het Veenendaalse SVP op het programma. Aftrap op het Achterbergse sportpark “De Meent” om 14.30 uur