VVA'71 moet meerdere erkennen in koploper

07-12-2013

Bron: Veenendaalse Krant 7-12-2013

Het Achterbergse VVA’71 verkeert momenteel in een mindere periode. Ook tegen koploper Sparta Nijkerk kon dit niet doorbroken worden en ging het met een 0-2 nederlaag van het veld. ,,Wij hebben nu tegen Ajax, Quick Boys en Sparta Nijkerk gespeeld en ik vind laatstgenoemde wel erg sterk”, sprak trainer Henk van der Pol over de drie titelkandidaten. ,,Alle drie gingen verloren, maar Sparta is erg volwassen.”

Helaas voor de thuisploeg ging de eerste kans van de wedstrijd er niet in, waardoor Sparta Nijkerk niet getest kon worden. ,,Ik was namelijk erg benieuwd hoe zij met een achterstand om zouden gaan. Vaak komen zij op voorsprong en daarom had ik er op gehamerd om proberen snel tot scoren te komen.”

Voor rust kwamen de bezoekers echter op voorsprong, waarna er na rust de tweede treffer van de middag viel. ,,Zij weten erg goed wat ze vooral niet kunnen. Dat maakt hen zo sterk.”

,,Maar wij moeten ook naar onszelf kijken”, gaat Van der Pol verder. ,,Wij laten momenteel te weinig zien en zijn daarover niet tevreden. In deze groep zit zoveel meer en ik hoop dat dit er weer uit gaat komen.”