VVA Achterberg - Ede Victoria 1-3

16-10-2017

VVA Achterberg kent een moeizame start van de competitie. De ploeg van Jan Jaap van der Poel leed een terechte 1-3 thuisnederlaag tegen Ede Victoria en staat hiermee na 4 wedstrijden op een 8e plaats in de competitie met al 7 verliespunten.

Het team van Ede Victoria kwam met veel nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen naar Achterberg. Het negatieve fanatisme heeft plaatsgemaakt voor positieve agressie en de ploeg was erop gebrand om punten te halen in Achterberg.

VVA begon goed aan de wedstrijd, en wilde met verzorgd spel de defensie van Ede breken. Dit resulteerde in veel balbezit en enkele dreigende aanvallen. Het was na 20 minuten echter Ede Victoria wat scoorde uit de eerste de beste aanval. Een snelle aanval over links werd bij de eerste paal binnen getikt. Doelman Nick van der Linden was kansloos. VVA bleef meer balbezit houden en creëerde wel wat kansjes. Vlak voor rust scoorde Ede Victoria echter de 0-2. Twee kansen, twee goals. Vlak voor rust kreeg Renaldo van de Brink nog een grote kans op de aansluitingstreffer. De keeper redde.

Na rust ging VVA op jacht naar doelpunten. Kansen waren er genoeg, opnieuw Renaldo van den Brink kreeg er meerdere, maar ook Dennis Veer en Marwan van Heugten kregen opgelegde mogelijkheden. De oude voetbalwet werd weer eens van toepassing. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander het. In de 87e minuut counterde Ede Victoria naar 0-3 en was het klaar. Via een strafschop van Dennis Veer kwam VVA in de laatste seconde nog op 1-3, dat was voor de statistieken.

Ondanks de vele kansen was VVA niet goed genoeg. Het is nog te plichtmatig en de overtuiging ontbreekt. Vorige week afgetroefd door een agressief Lienden, deze week verloren van een gretig en getergd Ede Victoria. Er zal een schepje bovenop moeten bij de Achterbergers om hun aspiraties waar te kunnen maken. VVA is voor veel tegenstanders de te kloppen ploeg en kunnen dan net een stapje meer. Dat zal VVA zelf ook moeten doen.

Volgend weekend is VVA vrij. Daarna wacht de uitwedstrijd tegen koploper DEV in Doorn.

Opstelling VVA Achterberg:: Nick van der Linden, Wesley Rocourt, Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Niels Homburg, Quincy Diepenveen, Dennis Veer, Niels Roelofsen, Tijmen van de Kolk, Renaldo van de Brink (45. Mark van Ruiswijk), Samir Moshi (70. Marwan van Heugten).