VVA ontvangt VRC

07-12-2023

Zaterdag 9 december a.s. staat er weer een regioderby op het programma, want het Veenendaalse VRC komt op bezoek en dat is tevens de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2023.

VRC is momenteel de grootste club van Veenendaal en laat gerenommeerde clubs als DOVO en GVVV ruim achter zich met de ledenaantallen. Op thuisbasis sportpark “Spitsbergen” werd prima aan het seizoen begonnen en leken ze de 1e periodetitel in de wacht te slepen, maar helaas wisten ze slechts een 0-0 gelijkspel te behalen in de thuiswedstrijd tegen FC de Bilt en ging sv. Nieuw Utrecht er met de 1e periodetitel vandoor.

Na het missen van de 1e periode, gaat het wat minder met de resultaten. Zowel uit bij Nieuw Utrecht (1-0) als thuis tegen Veensche Boys (2-4) werd er verloren en zijn ze een aantal plaatsen gedaald op de ranglijst. VRC bezet momenteel de 5e plek met 18 punten uit 10 wedstrijden met een doelsaldo van 19-14.

VVA behaalde vorige week een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter FC Hilversum en zal zich daarvoor dienen te revancheren. De ene week wordt er prima gevoetbald en de andere week gaat het een stuk minder. Belangrijk is om nu een meer constanter niveau te gaan behalen met goede resultaten. VVA heeft 14 punten behaald uit 10 wedstrijden en bezet de 7e plek op de ranglijst. Winst in eigen huis vandaag tegen VRC is zeer welkom, want dat brengt het verschil met VRC terug tot 1 punt. Eerder dit seizoen kwamen beide teams tegen elkaar uit in de finale van de CMC-Achterberg Cup en toen was VRC na het nemen van strafschoppen de sterkste. Na eerdere overwinningen in regioderby’s tegen Valleivogels en de Merino’s (beiden 3-0) zou een overwinning in de 3e regioderby een mooie afsluiting zijn van een prima kalenderjaar 2023. Een jaar waarin het kampioenschap in de 3e klasse werd behaald met promotie naar de 2e klasse, waar het momenteel een keurige plek in de middenmoot bezet.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen VRC staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Rob Wassink uit Hoofddorp.

VVA Achterberg wenst alle bezoekers aan deze wedstrijd op sportpark “De Meent” een mooie en sportieve voetbalmiddag toe. Na afloop van de wedstrijd is er muziek met DJ/Zanger Alex West.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur


Meer nieuws
Overzicht