Eerste elftal onderuit bij laagvlieger Montfoort en verliest met 3-2

01-12-2013

vv Montfoort - VVA'71 3-2 rust 1-1 Doelpunten VVA'71: Siemen Eijkemans, Matthijs Boom.

De uitwedstrijd tegen vv Montfoort is met een 3-2 nederlaag op een deceptie uitgelopen. Ondanks de aanwezigheid van de C1 junioren, die zelf hun wedstrijd eerder ook met verlies moesten bekopen, werd met open ogen in de zo bekende val, de spelopvatting van het matige Montfoort, gelopen. VVA'71 verzuimde gelijk in de beginfase de wedstrijd naar zich toe te trekken waar de mogelijkheden er zeker waren. En vervolgens werd door knullig verdedigen de thuisclub in een zetel geholpen. De negatieve spelopvatting van de thuisclub van achterover leunen, loeren op een fout van de tegenstander, het spel van de tegenstander ontrafelen met daarbij een portie gezonde inzet legt Montfoort in ieder geval geen windeieren, getuige de 11 punten uit de laatste 5 wedstrijden. VVA'71 speelde daarentegen lankmoedig en verdedigend zwak. Ook het zo geroemde middenveld gaf niet thuis en speelde slordig terwijl de voorwaartsen, uitgezonderd de ijverige Siemen Eijkemans, onzichtbaar bleven in deze wedstrijd. De wisselvalligheid waarmee de formatie van trainer Henk van de Pol dit seizoen acteert lijkt zich voort te zetten. Bij de Achterbergers nam Nicholas Skverer na 4 wedstrijden schorsing de plaats onder de lat weer in terwijl trainer Henk van de Pol nieuweling Angelo Simone onmiddellijk voor de leeuwen gooide en zijn debuut liet maken. Wat de 26 jarige speler maar matig en ongelukkig afging. Door knullig balverlies van de debutant kon de thuisclub in de 9e minuut gemakkelijk een 1-0 voorsprong nemen. Op het slechte veld en in een troosteloze entourage was VVA'71 voetballend de bovenliggende partij maar de overtuiging en scherpte ontbrak waardoor de thuisclub niet echt pijn gedaan kon worden. In de 42e minuut kwamen de Achterbergers langszij door een rake kopbal van Siemen Eijkemans uit een vrije trap van Marc Harlaux. De topscoorder van de hoofdklasse A maakte zijn 11e seizoenstreffer, ruim 50% van de totale productie van VVA'71. In de eerste fase van de tweede helft werd de wedstrijd wederom gecontroleerd en de thuisclub beperkte zich tot vooral het spel te ontregelen. Iets waartegen de, overigens niet slecht fluitende, op het laatste moment voor de weer afwezige Roelof Luinge ingevallen, scheidsrechter D'Onorio onvoldoende optrad. In de 70e minuut kon The Orange Machine, zoals vv Montfoort zich pleegt te noemen, eenvoudig opnieuw de leiding nemen. Op een verdwaald schot op de paal werd in verdedigend opzicht onvoldoende geanticipeerd met de 2-1 als gevolg. Trainer Henk van de Pol greep onmiddellijk in en trachtte met wissels de bakens te verzetten. Het was echter de thuisclub die 10 minuten voor tijd de wedstrijd op slot gooide en tot grote vreugde van het thuispubliek met een frommelgoal de 3-1 scoorde. Invaller Matthijs Boom scoorde in de slotfase na goed voorbereidend werk van Siemen Eijkemans de aansluitingstreffer (en zijn eerste competitietreffer voor VVA'71) waardoor de spanning weer terug was. De thuisclub wankelde, en kwam met een knal van Siemen Eijkemans die net voor de doellijn kon worden geblokt, nog goed weg. De punten zouden uiteindelijk in Montfoort blijven met voor VVA'71 een teleurstellend resultaat. Met nog 2 pittige wedstrijden voor de boeg tot de winterstop zullen punten nodig zijn om weg te blijven van het rechterrijtje. Aanstaande zaterdag komt koploper Spart Nijkerk op bezoek op sportpark De Meent. Opstelling: Nicholas Skverer, Nick Vijlbrief (Gerrit Bartels), Simone Angelo, Luud Eijkemans, Roy Versluis, Christy Bonevacia, Rogier Gerritsen (Mourad Marbouh), Marc Harlaux, Jasper Bolland (Matthijs Boom), Clint van der Wal, Siemen Eijkemans. Geel: Matthijs Boom.