GVC Wageningen - VVA Achterberg 1-2

24-09-2017

In Wageningen stond voor VVA Achterberg de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen GVC, de universiteitsclub met veel internationale spelers en wekelijks wisselende samenstelling. Daarmee een onberekenbare tegenstander.

Het werd voor VVA een onnodig lastige wedstrijd. Het spel was niet goed, toch waren de Achterbergers vanaf de eerste minuut sterker, maar zetten dat niet om in een grote score. GVC speelde verrassend goed georganiseerd en gaf niet veel ruimte weg.

In het eerste kwart was VVA beter zonder tot grote kansen te komen. In de 19e minuut was het Sammy Moshi die de diepte in werd gestuurd door Toine Korthouwer en goed afrondde. Daarna was het wachten op de 2-0. VVA was wel dreigend, echter slordig in de eindpass en niet scherp genoeg. In plaats van 2-0 scoorde GVC in de 34e minuut uit het niets de 1-1 met een droge knal na slap verdedigen bij VVA.

Op slag van rust kwam VVA weer op voorsprong door een schitterende goal van Renaldo van de Brink. De spits die na lang blessureleed met de week fitter wordt, veroverde de bal en schoot direct van een meter of 40 over de keeper in de kruising. Niet de eerste keer dat hij zo scoort en zeker geen toeval.

Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt te zijn. Na de rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. VVA speelde een te laag baltempo, slordige passing en er werd veel met de bal gelopen. Wel kansen, maar die werden niet omgezet in doelpunten. Met name Dennis Veer had er zomaar drie kunnen (moeten) scoren, maar ook Tijmen van der Kolk en Marwan van Heugten kregen goede mogelijkheden. Een doelpunt bleef uit en hiermee bleef GVC in de wedstrijd, overigens zonder echt gevaarlijk te worden.

Wat telt zijn de drie punten. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen SVMM uit Maarn. Een nieuwe tegenstander in deze klasse die hun eerste wedstrijd ook hebben gewonnen. In het verleden waren de confrontaties tussen de zwart-wit gestreepten en de rood-blauw gestreepten vaak spectaculair met veel passie en strijd. Voor VVA de opdracht dat te combineren met goed voetbal. Aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent

Opstelling VVA Achterberg:: Wilco Verwoerd, Wesley Rocourt, Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Niels Homburg, Mark van Ruiswijk (45. Quincy Diepenveen) Dennis Veer, Niels Roelofsen (70. Donny Snijders), Tijmen van de Kolk, Renaldo van de Brink (80. Marwan van Heugten), Sammy Moshi.