VVA speelt gelijk in Achterveld en plaatst zich voor nacompetitie

19-05-2019

In Achterveld stond voor VVA Achterberg de lastige uitwedstrijd tegen de plaatselijke SV Achterveld, de nummer vier op de ranglijst op het programma. VVA had nog één punt nodig om de tweede plaats op de ranglijst en tevens nacompetitie veilig te stellen. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 1-1.

VVA speelde vandaag met Mitchel Strijdhorst en Desley de Kievit in de basis. Vanwege een groot aantal blessures zijn een aantal spelers van het 2e door doorgeschoven naar de A-selectie. Ook Mike van Ruiswijk en Ivo van Ginkel kwamen nog in het veld. Het kwartet speelde prima mee.

In de eerste fase was Achterveld sterker, binnen drie minuten was er al een kans maar ging de bal voorlangs. In de 22e minuut scoorde Achterveld uit een goed genomen vrije trap de 1-0. VVA kwam beter in de wedstrijd en werd dreigender. Vlak voor rust werd het 1-1 door Wesley Rocourt die een vrije trap goed binnenschoot. Op slag van rust nog een grote kans voor Yat Win Law bij de tweede paal.

Na rust was VVA wat beter, zonder tot heel grote kansen te komen. Het was Wesley van Merkenstein die de grootste kans kreeg op goed aangeven van Mitchel Strijdhorst. Zijn schot smoorde. Ook Achterveld kwam niet tot grote kansen, zodat de wedstrijd in 1-1 eindigde. Voor VVA voldoende, ook Achterveld was tevreden met deze uitslag en schuift op naar de 3e plaats. Helaas geen prijs voor de sympathieke club, die evenals VVA met ambitie aan het seizoen begonnen.

Voor VVA wacht vanaf 1 juni de nacompetitie met een thuiswedstrijd. Eerst nog de laatste competitie wedstrijd tegen Uchta as zaterdag 25 mei.