Ontluisterende nederlaag in Breukelen voor VVA

20-11-2023

VVA ging zaterdag 18 november jl. op bezoek bij FC Breukelen en keerde met een ontluisterende 3-0 nederlaag terug naar Achterberg. De grote schare meegereisde Achterbergse supporters zagen op een regenachtig sportpark “Broekdijk-Oost” en zwak spelend VVA wat geen enkel moment aansprak maakte op een goed resultaat en zo dropen de supporters van VVA teleurgesteld af.

In de afgelopen wedstrijden tegen Veensche Boys en vv. Maarssen liet de ploeg van Dik Peters van Ton prima voetbal zien, was er volop scherpte en strijdlust en was er sprake van een hoge intensiteit. Tegen FC Breukelen was hier echter niets van terug te zien. Laag tempo, slordigheden en onzorgvuldigheden waardoor er veel balverlies werd geleden, er was geen scherpte en er was te weinig beleving. In de eerste helft bleef de schade beperkt tot 1 tegendoelpunt in de 36e minuut van Junior Welten. In de rust werd het strijdplan voor de 2e helft doorgenomen, maar dat kon al na 3 minuten in de prullenbak toen Bob Brilleman 2-0 scoorde. VVA was onmachtig om tegenstand te bieden aan de hard werkende spelers van FC Breukelen, die met veel inzet en strijd elk duel ingingen en vaak als overwinnaars uit de strijd kwamen. Vlak voor tijd bracht Tim Bijl de eindstand op 3-0 en dropen de spelers van VVA af richting de kleedkamer.

Trainer Dik Peters van Ton was na afloop scherp in zijn analyse: “Als wij hetzelfde kunnen brengen als in de wedstrijden tegen Veensche Boys en Maarssen, dan kunnen wij het elke ploeg moeilijk maken, maar als we dat niet kunnen brengen, dan gaan we het tegen elke ploeg lastig krijgen zoals vandaag. Vandaag haalde 90% van onze spelers bij lange na niet het niveau van de afgelopen weken en dan ga je ook geen wedstrijd winnen”.

In de komende wedstrijd zal VVA zich moeten revancheren. Niet alleen voor zichzelf, maar zeker ook richting de supporters, die de moeite hadden genomen om de verre reis naar Breukelen te ondernemen en vol teleurstelling huiswaarts keerden.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen, Mike Jansen, Nico van Laar (46e Joris Kuipers), Bjorn Looijen (60e Wail Kada), Luuk Bender, Giovanni Scharrenberg, Nick ter Burg (60e Gijs van Roekel), Tarik el Khoulati, Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein (75e Sander Keulen).

Zaterdag 25 november ‘23 staat er een echte regioderby op het programma. VVA ontvangt dan vv. de Merino’s. De aanvangstijd op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.