VVA wint met 3-0 van VVOP

04-03-2024

Zaterdag 2 maart ’24 kreeg VVA Achterberg VVOP uit Voorthuizen op bezoek en na 3 nederlagen op een rij (EDO, CJVV en sv. de Valleivogels) was het noodzakelijk om de punten tegen een directe concurrent in Achterberg te houden en dat gebeurde ook, want de eindstand werd 3-0.

WE MOETEN WINNEN!!
De boodschap van trainer Dik Peters van Ton in de wedstrijdbespreking was duidelijke: WE MOETEN WINNEN!! Na de nederlaag van vorige week in Scherpenzeel was het even tijd om de neuzen van iedereen weer dezelfde kant op te krijgen en daar werd afgelopen week ook de nodige aandacht en tijd aan besteed. Het resultaat was duidelijk merkbaar in de wedstrijd tegen VVOP, want er stond een hecht team op het veld en iedereen werkte keihard voor elkaar.
Vanaf het begin van de wedstrijd liet VVOP zich ver terug zakken op eigen helft en liet het initiatief aan VVA. VVA begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 5 minuten al 2 goede kansen via Wesley van Beijnum, maar Wesley was te gehaast in de afronding. Bij beide kansen stond Wesley van Merkestein aan de basis, die één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen speelde. Hij kreeg ook na een kwartier een goede kans, maar zijn schot ging naast het doel. Het eerste gevaar van VVOP kwam pas na ruim een kwartier, maar kwam VVA goed weg toen centrale verdediger Bas van Overeem de lat raakte. Keeper Wilco Verwoerd moest nog een 2-tal keren reddend optreden om zijn doel schoon te houden. Net voor rust kwam VVA op een verdiende voorsprong. Vanuit een cornervariant bracht Nick ter Burg de bal voor het doel en Luuk Bender kopte fraai binnen bij de 1e paal.

Controle over de wedstrijd
Ook in de 2de helft liet VVOP het initiatief aan VVA en probeerde VVOP met snelle uitbraken gevaarlijk te worden. VVA controleerde echter de wedstrijd en bouwde de voorsprong verder uit. In de 53ste minuut ontfutselde Luuk Bender de bal bij Tim van de Vis en bereikte Luuk met een splijtende dieptepass Wesley van Merkestein. Wesley gaf een prima voorzet op Maurice de Ruiter en die zag zijn inzet in eerste instantie nog gekeerd door keeper Freek van de Steeg, maar in de rebound was Maurice wel doeltreffend. VVA bleef heer en meester op het veld, maar verzuimde de score op te voeren. VVOP schakelde over naar 4 aanvallers om toch te proberen de aansluitingstreffer te maken, maar VVA-doelman Wilco Verwoerd hoefde nauwelijks in actie te komen. Vlak voor tijd bepaalde Wesley van Beijnum de eindstand met een droge knal op 3-0, terwijl hij even later nog de paal raakte. Na 48 minuten vond scheidsrechter Van den Broek uit Blaricum het welletjes en floot hij voor het eindsignaal.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Luuk Bender, Nico van Laar, Mike Jansen, Bjorn Looijen, Nick ter Burg, Joris Kuipers, Jasper van Daalen (82e Gijs van Roekel), Wesley van Beijnum, Maurice de Ruiter en Wesley van Merkestein (86e Sander Keulen).

Volgende week zaterdag gaat VVA Achterberg op bezoek bij FC de Bilt. De aanvang is 14:00 uur op sportpark “Weltevreden”.