FC Lienden - VVA Achterberg 1-1

08-10-2017

In Lienden stond voor VVA Achterberg de lastige uitwedstrijd tegen FC Lienden op het programma. Niet alleen vorig seizoen, maar ook dit seizoen verspeelt VVA weer dure punten bij Lienden. Na het onnodige gelijkspel tegen SVMM waar een 3-0 voorsprong werd verspeeld was VVA Achterberg gebrand op een overwinning. Trainer Jan Jaap van der Poel wist dat Lienden fysiek zou spelen en veel de lange bal zou hanteren. De spelers waren hierop voorbereid en VVA wilde met verzorgd voetbal weg blijven uit de duels. Dat lukte niet. Lienden startte scherp en wilde juist wel in de duels komen. Het werd een wedstrijd met meerdere gezichten.

In de eerste fase van de wedstrijd werd het spel voornamelijk op het middenveld gespeeld. VVA kwam niet verder dan een schot van Niels Homburg in de 5e minuut en had in de 11e veel geluk bij een misverstand tussen keeper van der Linden en Toine Korthouwer, waar Lienden net niet van kon profiteren. Rond de 20e minuut nam VVA het initiatief en begon het beter te voetballen. De ruimte lag tussen het middenveld en de verdediging van Lienden. Middels een aantal gevaarlijke steekballen was VVA gevaarlijk, wat in de 32e minuut resulteerde in een goede goal van Marwan van Heugten die de diepte in werd gestuurd door Dennis Veer. Even daarvoor was een vergelijkbare kans nog onterecht afgevlagd. VVA bleef de betere ploeg tot aan de rust, met een vrije kopkans voor Renaldo van den Brink die echter naast knikte. Ook Lienden was nog gevaarlijk uit een corner, waarbij de lat redding bracht voor VVA

In de 2e helft was het Lienden wat beter uit de kleedkamer kwam. Met fel en agressief spel haalde het VVA uit de wedstrijd. De zeer matig leidende scheidsrechter J. Evenwel deed hieraan ook geen goed. Veel warrige beslissingen maakte de wedstrijd rommelig. Het is inherent aan de 4e klasse. Het laagste voetbalniveau, dus ook de scheidsrechters die daar bij horen en de (eigen) grensrechters daar nog eens bij. VVA zal daar mee moeten omgaan, geen excuus om jezelf uit de wedstrijd te halen. VVA had wel pech dat de scheids een 4 tegen 2 voordeel situatie af floot om een pratende speler van Lienden geel te geven. VVA verzuimde in de eerste helft om de 0-2 te maken en kwam in de 2e helft steeds meer in de problemen. De opbouw was slordig en het druk zetten van Lienden leidde tot meerdere hachelijke momenten. De 1-1 hing in de lucht, nadat VVA verdediger Tim van Ginkel de bal nog van de doellijn redde, viel de gelijkmaker alsnog in de 79e minuut. Na wederom een misverstand in de VVA-verdediging tussen doelman Nick van der Linden en Wesley Rocourt. Dezelfde Rocourt maakte enkele minuten later de fout bijna goed. De schitterende vrije trap op de binnenkant kruising verdiende meer (VIDEO). Het was tot de laatste minuut spannend waarbij beide ploegen nog voor de winst gingen. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. De wedstrijd had voor beide ploegen een overwinning op kunnen leveren, vanuit dat perspectief was de 1-1 eindstand terecht.

Met dit gelijke spel heeft VVA al vier punten verspeeld in de eerste drie wedstrijden. De ambities zijn duidelijk, VVA gaat voor promotie. Dan moet er echter wel uit een ander vaatje getapt worden. Alleen voetballend kom je er niet. Er is ook scherpte en concentratie nodig met daarbij de absolute wil om de tegenstander 'bij de strot' te grijpen en te winnen. Dat begint simpel bij het winnen van duels. Tegen Lienden werden meer dan 70% van de duels gewonnen door de tegenstanden. Dan blijf je achter de feiten aanlopen.

Volgende week komt Ede Victoria in Achterberg op bezoek, wederom een ploeg die fysiek en agressief spel kan laten zien. Zaterdag 14 oktober, aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent.

Opstelling VVA Achterberg:: Nick van der Linden, Wesley Rocourt, Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Niels Homburg, Quincy Diepenveen, Dennis Veer, Niels Roelofsen, Tijmen van de Kolk, Renaldo van de Brink (60. Mark van Ruiswijk), Marwan van Heugten (75. Desley de Kievid).