In Memoriam

30-06-2017

Woensdag 26 juli 2017 bereikte VVA Achterberg het droevige bericht dat op 93 jarige leeftijd is overleden Roet Roelofsen.

Roet, een tuinman in hart en nieren, is letterlijk en figuurlijk “grondlegger” geweest van, toenmalig VVA `71, nu VVA Achterberg.

Roet is bestuurslid geweest van VVA `71 van 1972 tot 1976.

Net na de oprichting van VVA`71 is Roet gevraagd bestuurslid te worden vanwege zijn kennis van zaken met betrekking tot aanleg en onderhoud van het voetbalveld. Roet heeft er eigenhandigvoor gezorgd een toegewezen weiland zodanig te bewerken en te egaliseren dat het de benaming voetbalveld kreeg. Sinds die tijd beschikte VVA `71 over een voetbalveld. De vereniging VVA`71 groeide begin jaren 70 voortvarend en al snel kreeg VVA`71 de beschikking over een kantine, “de Keet”. Roet werd beheerder van de kantine en heeft in de begin jaren van VVA`71 gefungeerd als “kantine baas”. De eigengemaakte gehaktballen van Roet gelden nog steeds als de lekkerste ballen die VVA`71 verkocht. Roet is in die dagen op zaterdag van 's ochtends 7:00 uur tot +/- 's middags17:00 op ons sportpark te vinden. Kantine en kleedkamers klaarmaken, gehaktballen draaien, lijnen trekken, netten ophangen,koffie zetten, de kantine draaien. Zomaar wat vrijwillige activiteiten die Roet de gehele zaterdag bezig hield. Gezegend met een fantastische vrouw en 9 kinderen en dan toch zoveel vrijwillige uren in de vereniging VVA`71 stoppen. VVA Achterberg is hem daar dan ook, nog steeds, erg dankbaar voor. Ook zijn kinderen, kleinkinderen en intussen achterkleinkinderen zijn besmet geraakt met het rood blauwe VVA Achterberg virus. Tot op het laatst van zijn kunnen is Roet supporter geweest van VVA`71, nu VVA Achterberg. Wij herinneren ons Roet als een hardwerkende man, betrokken, sociaal maar bovenal een man met veel humor.

VVA Achterberg condoleert de familie Roelofsen en wenst hen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bestuur VVA Achterberg.

Klik hier voor de rouwkaart

Meer nieuws
Overzicht