VVA stelt teleur tijdens Wageningen Cup

21-08-2023

Zaterdag 19 augustus jl. deed VVA mee aan de Intersport Winners Wageningen Cup. De Wageningen Cup jubileerde, want dit was de 25e editie. Grote animator van dit jaarlijkse spektakel was Dick Hellegering, die jaren dit toernooi georganiseerd heeft en nog altijd op de achtergrond zijn steentje bijdraagt. Een groot gedeelte van de organisatie is nu in handen van Anita Jochems en ook dit jaar stond er weer een prima organisatie.

In de wedstrijdselectie van VVA was plaats voor 17 spelers en 3 keepers. Marwin Looijen ontbrak vanwege een langdurig (kruisband)blessure en ook de aanvallers Rick Degenaar en Wesley van Merkestein ontbraken. Het gemis van beide aanvallers was duidelijk merkbaar tijdens de wedstrijden.

Tijdens de loting werd VVA gekoppeld aan Ede Victoria (5e klasser), ONA’53 (3e klasser) en Candia’66 (3e klasser) en kon in wedstrijden van 2 x 15 minuten gestreden gaan worden.

In de eerste wedstrijd werd er met 1-0 gewonnen van Ede Victoria. Ede Victoria zakte ver terug en probeerde via snelle counters gevaarlijk te worden. VVA had een groot veldoverwicht en veel balbezit, maar speelde slordig en in een te laag baltempo. Wesley van Beijnum werd 5 minuten voor het einde van de wedstrijd matchwinnaar en scoorde de verdiende enige en winnende treffer.

In de tweede wedstrijd werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen ONA’53. In de eerste helft van deze wedstrijd kwam VVA goed weg, want ONA’53 raakte 1x de paal en 1x de lat. In de 2e helft was VVA wat gevaarlijker, maar helaas werd Wesley van Beijnum 2x onterecht terug gefloten voor buitenspel, anders had een overwinning er misschien nog ingezeten.

In de derde wedstrijd moest er gewonnen worden van Candia’66 om de finale te halen, maar ook deze wedstrijd werd met 0-0 gelijkgespeeld. Over en weer waren er wat kansen, maar beide doelverdedigers hielden hun doel schoon. Candia’66 had aan een gelijkspel voldoende om de finale te halen en dat gebeurde dan ook. In de finale moesten zij echter met 2-1 het onderspit delven tegen SKV, dat voor de 2e keer op rij winnaar werd van de Wageningen Cup.

Conclusie van deze dag: Er is nog wat werk aan de winkel voor spelers & staf. Verdedigend en op het middenveld werden de contouren al een beetje zichtbaar, maar aanvallend kon men geen potten breken.

Komende zaterdag wordt er deelgenomen aan de CMC-Achterberg Cup en is te hopen, dat VVA zich van een betere kant laat zien.