VVA winnaar Jan Rebergen toernooi

29-12-2023

VVA Achterberg is vrijdag 29 december ’23 winnaar geworden van het prestigieuze CMC/Van Hunnik Reclame Jan Rebergen zaalvoetbaltoernooi. In een bomvolle sporthal “West” in Veenendaal won het de finale na strafschoppen van klassegenoot VRC uit Veenendaal.

VVA debuteerde dit jaar op het Jan Rebergen toernooi. Het toernooi werd dit jaar voor de 27e keer georganiseerd en heeft Bep Rebergen als drijvende kracht achter dit toernooi. Bep is ook al jaren verbonden aan Stichting Zaalvoetbal Veenendaal die al vele jaren de zaalvoetbalcompetitie in Veenendaal organiseert. Het team van VVA bestond uit: Wilco Verwoerd (keeper), Luuk Bender, Wesley van Beijnum, Nick ter Burg, Wail Kada, Sander Keulen, Wesley van Merkestein en Gijs van Roekel en coach Niels van Doorn.

VVA was ingedeeld in poule A en trof daar VRC, Advendo´57 en SV Panter als tegenstander. In de eerste wedstrijd werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen VRC. In de tweede wedstrijd was er wederom een gelijkspel en werd het 2-2 tegen Advendo’57. Om in de kruisfinale te belanden was er in de derde wedstrijd een overwinning nodig. Coach Niels van Doorn wist zijn manschappen naar een mooie 3-2 overwinning tegen SV Panter te loodsen en dat betekende een 2e plaats in de poule met 5 punten en een doelsaldo van 6-5. VRC behaalde ook 5 punten, maar had een iets beter doelsaldo. De eerste kruisfinale werd gespeeld tussen VRC en vv. Veenendaal en kende een 0-0 eindstand. VRC was daarna beter in het benutten van de penalty’s en plaatste zich voor de finale. In de tweede kruisfinale moest VVA het opnemen tegen de Merino’s. Aangemoedigd door een grote schare Achterbergse supporters nam VVA een 2-0 voorsprong via Wesley van Beijnum en Wesley van Merkestein, maar de Merino’s kwam net voor tijd terug tot 2-1. Keeper Wilco Verwoerd had een aantal fantastische reddingen en sleepte zijn ploeg naar de finale.

In de finale was VRC wederom de tegenstander. In de poulefase werd het 1-1, dus we konden wederom een spannende wedstrijd verwachten. In de eerste helft van de finale had VRC het betere van het spel en kwam het op een 1-0 voorsprong via Levi Vos. In de tweede helft kwam VVA duidelijk beter voor de dag, maar was het keeper Jeroen Vrolijk van VRC die met een aantal prachtige reddingen zijn doel schoon hield. Toch was hij net voor tijd niet opgewassen tegen de gelijkmaker van Sander Keulen en werd de eindstand wederom 1-1. De finale moest dus via penalty’s beslist worden en VVA toonde zich daarin de sterkste, zodat de Jan Rebergen bokaal naar Achterberg gaat.

Organisator Bep Rebergen keek vol tevredenheid terug op het toernooi. “Fantastisch dat VVA zich op deze manier manifesteert. Voor het eerst meedoen aan dit toernooi en dan met mooi voetbal meteen de 1e prijs pakken. Ik ben trots op zo’n mooie winnaar van het Jan Rebergen Toernooi”, aldus een glunderende Bep Rebergen.

Meer nieuws
Overzicht