Roy Talsma nieuwe aanwinst VVA Achterberg

28-02-2024

Roy Talsma gaat in het nieuwe seizoen 2024-2025 uitkomen voor VVA Achterberg en is de eerste nieuwe aanwinst voor de Achterbergers. De in Arnhem woonachtige spits, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, is in het dagelijks leven gymleraar op twee basisscholen in Loo en Groessen.

De 29-jarige Talsma is op dit moment bezig aan zijn 2e seizoen bij 1e klasser DTS Ede. Talsma heeft een voetbalverleden bij Eendracht Arnhem (Jeugd), De Graafschap (Jeugd), ESA (Jeugd), Vitesse (7 seizoenen in de Jeugdopleiding), Telstar (1 seizoen), GVVV (1 seizoen), DUNO (6 seizoenen) en dus DTS Ede (2 seizoenen). Daarnaast maakte hij gedurende de jeugdopleiding bij Vitesse ook deel uit van Oranje onder 19.

“Toen bekend werd, dat ik DTS Ede ging verlaten, kwam ik al snel in contact met verschillende clubs en ook met VVA Achterberg. Ik heb daar goede gesprekken gevoerd en er werd mij een duidelijk beeld geschetst van de club en het gevoel was goed. Een echte dorpsclub waar plezier, gezelligheid en prestaties hand in hand gaan”, zegt Talsma. “Ik heb de afgelopen jaren wat blessures gehad, maar ben momenteel wel topscorer bij DTS Ede. Ik doe weliswaar nu een stapje terug, maar wil weer helemaal fit worden om daarna misschien wel weer een stapje omhoog te maken. Ik ken Giovanni Scharrenberg uit mijn periode bij DUNO en die deelde zijn positieve ervaringen bij VVA Achterberg met mij”, besluit Talsma.

We heten Roy van harte welkom bij VVA Achterberg.

Meer nieuws
Overzicht