Reünie 50 jaar voetbal in Achterberg

23-08-2023

VVA`71 - VVA Achterberg

Reünie 50 jaar voetbal in Achterberg

Vrijdagavond 8 september a.s. op Sportpark “De Meent”.

50 jaar voetbal in Achterberg, 50 jaar lief en leed in een Achterbergse dorpsvereniging. Onze allereerste voorzitter Jan van der Burg schreef in Augustus 1971 in de krant:
“Wij willen een vereniging zijn die op zaterdag haar sport beoefent. Wij willen de jeugd van Achterberg laten genieten van sport en ontspanning in een vriendschappelijke sfeer”. Jan had namelijk in een interview gezegd,Achterberg dreigt nog erger te worden dan Staphorst”.
Dit na aanleiding van de tegenwerking in Achterberg om een voetbal vereniging te starten. Uiteindelijk heeft VVA een stuk grond, achter in de Meent, van de gemeente gekregen en kon de vereniging op eigen terrein spelen en groeien naar een volwaardige voetbalvereniging.

de-keet

Het krantenknipsel, samen met het verhaal over het kippenhok van boer v Roekel wat verbouwd is tot kantine/kleedkamer “De Keet”, zijn mooie anekdotes om te bespreken op deze avond.

Of bijvoorbeeld de kampioenschappen van onze elftallen, de opmars van ons eerste om maar eens te noemen.

De commissie wil een walking voetbal wedstrijd organiseren tussen oud en nog oudere leden onder leiding van een oud Scheidsrechter.De “Keet” is deze avond vanaf 19.00 uur geopend voor oud leden met aanhang.Natuurlijk zijn ook huidige en jonge leden welkom. Het zal, hopen wij, een avond worden waar menig “Ouwe koe” uit de sloot getrokken wordt.

Dit alles onder het genot van een hapje en een sapje.
In verband met de voorbereidingen willen we graag weten of je erbij wil zijn. Zowel voor de reünie als voor de walking voetbalwedstrijd verzoeken we je even op te geven bij onderstaande commissieleden. Voor beide opgeven kan natuurlijk ook.

Aart van de Bovenkamp (mail Aart@eskespartners.nl of tel./whatsapp 06 2925 1118)

Of bij:

Eric vd Burg (mail eric.van.der.burg@wij30.nl of tel./whatsapp 06 5340 0135)

De activiteitencommissie 50 jaar voetbal in Achterberg wenst jullie een hele fijne zomer en graag tot ziens op 8 september a.s.

Meer nieuws
Overzicht