Voetbal Vrienden Achterberg 35+

12-09-2016

De ouderen onder ons kennen nog wel de eerste zin van het supporterslied van FC Wageningen: “Wij trekken zingend naar de berg” Voor het 35+ team van Voetbal Vrienden Achterberg was het vrijdag 9 september jl. andersom: “Wij vertrekken zingend van de berg” De Grebbeberg wel te verstaan waar we in het hol van de leeuw als grote winnaar van de avond werden uitgeroepen. Het begon al mooi. Prachtig weer, de nodige meegereisde supporters en dankzij Bertus van der Meijden en Johan Boonzaaijer een prachtig nieuw tenue. De eerste wedstrijd tegen VRC 2 ging wat ongelukkig verloren met 1-0.
De tweede wedstrijd was tegen Candia. Hiervan hadden we nog nooit gewonnen. De teleurstelling van de eerste wedstrijd werd omgezet in een extra motivatie tegen Candia. Er werd een andere speelstijl gekozen en dit samen resulteerde in een historische overwinning van 4-1. De laatste wedstrijd tegen VRC 1 leek op een gelijkspel uit te lopen maar net voor het einde van de wedstrijd maakte Jan van Beijnum met het mooiste doelpunt uit zijn leven de 1-0. Helaas was onze videoanalist/cameraman Allart van Zetten even niet op scherp want anders waren deze beelden de hele wereld overgegaan.
De uitslag op het andere veld was gunstig voor ons en daardoor VVA als winnaar van de avond en eerste in de competitiestand. Een prachtige beker werd door Candia jeugdvoorzitter Marco Otte aan Jan van Beijnum overhandigd waarna het nog lang gezellig bleef op het prachtige nieuwe terras van Candia.
Het was inmiddels zaterdag toen we op de fiets zingend de berg verlieten.