VVA wint uitwedstrijd bij SV Panter

09-12-2018

Voor VVA Achterberg stond de lastige en enigszins beladen uitwedstrijd bij SV Panter op het programma. Niet alleen een derby, maar een drietal spelers van Panter maakten dit seizoen de overstap van Panter naar Achterberg. Één van deze spelers, Dwight Keeldar scoorde 2x en maakte hiermee mede het verschil.

SV Panter miste meerdere spelers, maar begon toch vol energie aan de wedstrijd. VVA mist ook nog steeds Roberto van Tier en Tijmen van der Kolk, maar trainer Kees van Rijswijk kan dit goed opvangen met een brede selectie. VVA was vanaf het begin de betere ploeg en speelde zich regelmatig onder de druk uit. In de 28e minuut kwam VVA op een 0-1 voorsprong na een snelle aanval over rechts. Wesley van Merkenstein gaf op het juiste moment voor, Dwight Keeldar scoorde beheerst. Vlak voor rust was het opnieuw Van Merkenstein die niet zelfzuchtig was, waarna Keeldar de 0-2 binnenschoot.

Na rust begon Panter fel en met veel druk. VVA had daar een korte periode moeite mee,. Panter kreeg zelfs kansjes om terug in de wedstrijd te komen. Na ca 20 minuten namen de krachten bij Panter af en kreeg VVA meer ruimte. Het werd wat onvriendelijker en de Veense blauwhemden scoorden enkele gele kaarten. Het was wachten op de 0-3. Die leek gescoord te worden door Kevin van Offeren, maar werd afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. Kort daarna scoorde Yat Win Law alsnog de 0-3 na een prima schot. Vlak voor tijd werd het nog 0-4 door Wesley van Merkestein op aangeven van Marwan van Heugten.

Een goede en degelijke overwinning voor VVA, wat zeker niet zijn beste wedstrijd speelde. Dat is ook een compliment aan SV Panter. Komende week de laatste thuiswedstrijd voor de Achterbergers tegen Echteld. Aanvang 14:30 uur op Sportpark De Meent.