Puntverlies voor VVA in Kesteren

29-01-2018

De start van de 2e competitiehelft is uitgelopen op een teleurstelling voor VVA Achterberg. Op het zeer slechte grasveld was normaal voetbal niet mogelijk. De wedstrijd was daarom ook niet om aan te zien en eindigde in een 1-1 eindstand. Niet eens onverdiend, VVA was de eerste helft beter maar beloonde zich niet voldoende. In de tweede helft kreeg Kesteren weer moed en probeerde met hoge ballen gevaar te stichten. Dat resulteerde in de gelijkmaker in het laatste kwart.

VVA speelde voor het eerst met Leroy Recourt in de basis na lang blessureleed en miste de zieke Yat Win Law. Al na 8 minuten scoorde dezelfde Leroy met een strakke schuiver de 0-1. In de 15e minuut verliet VVA aanvaller Tijmen van de Kolk het veld met een op het oog zware knieblessure. Zonder tegenstander in de buurt verstapte hij zich op het slechte veld.

Het spel was van de kant van Kesteren hard, de scheidsrechter liet dit echter toe. VVA was de bovenliggende partij in de 1e helft, wederom Leroy Rocourt was het dichts bij de 0-2 met een goed schot wat op de lat belandde.

Na de rust werd het spelbeeld met de minuut slechter. VVA kreeg regelmatig ruimte, maar profiteerde hier niet van. Kesteren koos veelal voor de lange bal en werd dreigender. In de 77e minuut viel de gelijkmaker uit een vrije trap die binnen werd gekopt. VVA doelman Nick van der Linden zag er niet goed uit.

In de laatste fase kreeg VVA via Dennis Veer en Marwan van Heugten nog kleine kansen, de grootste kans was vlak voor tijd voor Kesteren. Een diagonaal schot ging echter voorlangs.

Een kater voor VVA wat juist de aansluiting met de top had gevonden voor de winterstop. Duur puntverlies dus. Het slechte veld is geen excuus voor het puntverlies. Het is wel jammer voor de gemiddelde toeschouwer. Kesteren heeft de beschikking over een prachtig kunstgrasveld en kiest er dan voor om te spelen op een dramatisch grasveld wat eruit ziet als berg en dal.

Volgende week speelt VVA thuis tegen het laaggeplaatste GVC uit Wageningen. Aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent.