VVA wint met moeite van Echteld

16-12-2018

Op een snerpend koud Sportpark De Meent stond voor VVA Achterberg de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen vv Echteld. Het werd een moeizame wedstrijd voor de Achterbergers tegen een sterk Echteld, maar met een 1-0 overwinning gaat VVA als koploper de winterstop in.

Vanaf aanvang van de wedstrijd waren de kaders gelijk duidelijk. Echteld speelde compact en goed georganiseerd en liet VVA het spel maken. VVA probeerde met verzorgd voetbal de ruimtes te vinden, maar speelde in een te laag tempo. Ook miste VVA de scherpte in duels die Echteld wel wist op te brengen. En als VVA dan richting doel van de tegenstander wist te komen, dan was de voorzet of eindpas vaak slordig. Echteld loerde op een counter, maar de goede organisatie waarin ook VVA speelde liet geen ruimte. Hierdoor zagen we een eerste helft zonder echte kansen.

In de tweede helft voerde VVA trainer Kees van Rijswijk twee wissels door en bracht Yat Wing Law en Marwan van Heugten. Er kwam iets meer venijn in het spel van VVA, met meer druk op het doel van Echteld. Het duurde echter tot de 70e minuut voordat Yat Wing Law slim achter de defensie van Echteld opdook en een lange voorzet / dieptepass van Tim van Ginkel goed binnen kopte. Vlak erna had Wesley van Merkestein de wedstrijd kunnen beslissen, maar werd gestuit door de goed keepende doelman Verkuijl. Het bleef daarom tot de laatste minuut spannend, met name omdat Echteld met opportunistisch voetbal en wind mee nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker kwam.

Toen de goed leidende scheidsrechter Meier in de 95e minuut affloot, was de blijdschap groot bij de Achterbergers die door het gelijke spel tussen Voorwaarts en Vriendenschaar met 3 punten voorsprong als winterkampioen het jaar afsluiten.

De 2e competitiehelft wordt nog ongemeen spannend met 5 ploegen binnen 6 punten. Naast VVA zijn dat de nieuwkomers in deze klasse, Achterveld, Voorwaarts en Vriendenschaar met daarbij heel knap ook nog steeds Lienden die gaan strijden om het kampioenschap.

Voor VVA begint de competitie in het nieuwe jaar weer op 19 januari met de absolute topper uit bij Vriendenschaar.