VVA wint van achtervolger Voorwaarts

18-02-2019

Onder een stralend zonnetje speelde VVA de topper tegen de nr 3 van de ranglijst vv Voorwaarts uit Utrecht, in de eerste seizoenshelft één van de sterkste ploegen uit de competitie. Bij Voorwaarts ontbraken enkele sterkhouders door schorsingen en vakantie. Bij VVA Achterberg ontbraken Marwan van Heugten en Kevin van Offeren. Het werd een echte wedstrijd die grotendeels op het middenveld werd uitgevochten. Zonder sprankelend voetbal was VVA de betere ploeg en won het overtuigend met 2-0.

VVA begon de wedstrijd scherp, met veel druk naar voren. Met name over rechts kwamen de Achterbergers in de eerste minuten een aantal keren gevaarlijk door. Dit resulteerde in de 15e minuut in een 1-0 voorsprong door Ilias Abba, die een goede voorzet van Wesley van Merkenstein overtuigend binnenschoot. Dezelfde Abba kreeg enkele minuten later nog een grote kans, maar deze ging van dichtbij over.

In het vervolg van de 1e helft bleef VVA beter, met name op het middenveld werden veel duels gewonnen. De fysiek sterke Roberto van Tier speelde een goede partij en ging voorop in de strijd. Vlak voor rust kwam VVA op 2-0, Dwight Keeldar schoot met een tegenstander voor zich, vanuit stand de bal prachtig achter de Voorwaarts doelman.

In de tweede helft werd Voorwaarts wat sterker en speelde wat meer naar voren. Het werd ook allemaal wat onvriendelijker. De goed leidende scheidsrechter Ter Hoeve hield het echter prima onder controle. In de laatste fase drong Voorwaarts verder aan, zonder tot hele grote kansen te komen. Daarbij keepte Nick van der Linden uitstekend waardoor VVA relatief eenvoudig stand kon houden. In de omschakeling kwam er steeds meer ruimte, invaller Youri Schouten kreeg nog de grootste kans op de 3-0, de paal voorkwam dit echter.

Door deze overwinning blijft VVA koploper en is het sterke Vriendenschaar vooralsnog de grote concurrent. De andere achtervolgers Voorwaarts, Lienden en Achterveld zitten voorlopig in de wachtkamer, maar zijn sterk genoeg om nog veel punten te pakken. De competitie is nog lang.

Vriendenschaar en VVA spelen nog twee keer tegen elkaar, de eerste keer over twee weken in Culemborg. Maar eerst wacht voor VVA nog de derby thuis tegen Musketiers, komende zaterdag 23 februari om 14:30 uur op Sportpark De Meent.